Publicitat
Publicitat

Espectacular simulacre de Salvament Marítim a l'Escala

La zona de la Punta de l'Escala, va ser ahir l'escenari d'uns exercicis de salvament marítim. Una pràctica de pocs minuts, però molt espectacular. Va participar-hi l'helicòpter i l'embarcació de Salvament Marítim així com la barca de rescat i l'equip de Protecció Civil de l'Escala.

L'Escala va ser ahir l'escenari de dos espectaculars exercicis de salvament marítim protagonitzats per l'helicòpter i l'embarcació de Salvament Marítim, acompanyats en tot moment per l'equip de rescat aquàtic de Protecció Civil de l'Escala. El simulacre s'han seguit els mateixos passos que si es tractés d'un cas real, encadenant tota l'acció i treballant amb la mateixa atenció, seguretat i efectivitat. Amb la tranquil·litat que es tractava d'uns exercicis per posar a prova els coneixements dels especialistes i també millorar les seves tècniques. Segurament el que tenia els nervis a flor de pell era el pilot de l'helicòpter, ja que ahir s'examinava. Per altra banda, van ser molt els curiosos que van apropar-se fins a la zona per saber que passava. 

 

Els simulacres són molt necessaris per posar a prova l'equip humà i tècnic que intervé en casos d'emergències. Ahir es va comptar també amb l'ajuda d'un maniquí, que simulava ser la víctima a qui un especialista rescatava despenjant-se de l'helicòpter i amb el suport de l'embarcació de rescat. El poble de l'Escala feia molt de temps que no viva de tan a prop unes pràctiques de salvament d'aquest estil. 

 

Tal com fa sempre que s'organitza un simulacre, Protecció Civil de l'Escala informava la Policia Local, el Port Pesquer, el Club Nàutic i el telèfon d'emergències 112 que es duria a terme aquest exercici de rescat. Si bé la majoria de persones sabien que es tractava d'un simulacre, també hi ha hagut qui s'ha espantat pensant que es tractava d'una situació real.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar