Publicitat
Publicitat

Creix l'ús abusiu de la tecnologia en adolescents

L'Institut el Pedró de l'Escala ofereix tallers i xerrades per prevenir el mal ús de les pantalles digitals. Són activitats programades dins la comissió de convivència de l'institut dirigides a l'alumnat del centre, però algunes d'elles també són obertes al públic.

L'Institut el Pedró de l'Escala ja fa uns anys que treballa la convivència entre els joves, però enguany s'ha organitzat la comissió de coeducació. Un equip de treball que té com a objectiu treballar la mediació, fomentar la cultura de pau entre l'alumnat i promoure espais més inclusius on tots i totes les adolescents se sentin a gust i segurs.

 

La coeducació s'ha incorporat a tots els nivells, cursos i modalitats del sistema educatiu per afavorir el desenvolupament de les persones lluny d'estereotips, marcar límits i també educar per un bon ús de la tecnologia. 

 

Tallers, tutories, xerrades o sortides són activitats que fan tots els alumnes del centre, unes propostes que es complementen amb xerrades a les famílies i als professionals. 

 

Precisament una d'aquestes xerrades estava dedicada a l'ús de les pantalles digitals,una addicció que ha crescut molt en els últims anys. El psicòleg clínic, Ignasi Pagès, va ser l'encarregat de portar a terme la conferència on els pares van poder intercanviar opinions i també rebre consells per evitar l'ús abusiu de mòbils, tauletes, ordinadors o televisió.

 

Durant l'acte es feia molt d'èmfasis en què el model de tot nen o nena, són els adults, i precisament aquests també són addictes a la dopamina que ofereixen les xarxes. La recompensa que es rep amb els agranaments de les xarxes socials, el superar un videojoc o en finalitzar una sèrie o pel·lícula. La societat viu cada cop més pendent de les pantalles, però s'ha de saber marcar uns límits. 

 

Totes aquestes activitats són fruit de la col·laboració i el suport de l'Ajuntament de l'Escala i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà. Per més informació o per participar en altres tallers podeu consultar la web de l'institut: https://agora.xtec.cat/ieslescala/.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar