Publicitat
Publicitat

31 dies, 17 hores i 9 minuts remant

L'embarcació Ocean CATs completa la travessa a rem de l'oceà Atlàntic en primer lloc amb una marca de 31 dies 17 hores i 9 minuts. L'escalenc Sergi Franch, un dels quatre vogadors que han protagonitzat la gesta agraeix el suport de tots el qui han estat pendents de l'evolució del seu pas per l'Atlantic Challenge.



Amb aquesta il·lusió era anunciada l'arribada de l'embarcació catalana Ocean Cats a la línia de meta, a l'ïlla d'Antigua, al Carib. Havien transcorregut 31 dies 17 hores i 9 minuts des de la sortida de la regata, a l'ïlla de La Gomera, a les Canàries, fent bons els millors pronòstics que s'havia marcat l'equip de l'escalenc Sergi Franch, que calculava completar el recorregut de 3000 milles nàutiques (uns 5000 quilòmetres) remant en un temps d'entre trenta i trenta-cinc dies.Eren quarts de sis de la matinada hora local del Carib quan han baixat de la barca. L'organització ja els tenia el podi preparat. I era des d'allà, en calent, i en plena eufòria per la feina resolta, però amb un rostre que deixava ben palès el cansament acumulat durant un mes sencer d'esforç constant, amb ínfimes estones de descans, que en Sergi feia aquest agraïment.

31 dies en el transcurs dels quals, a banda de vèncer les 42 embarcacions participants, els vogadors de l'Ocean CATs han hagut de superar problemes de tota mena com quedar-se sense energia, recuperant-la enmig d'una tempesta amb ones de més de 8 metres, el trencament de l'orsa, el cansament descomunal provocat per la manca de son i per les 12 hores diàries de rem, l'esgotament mental dels cicles de dues hores o fins i tot, en l'última jornada, l'envestida d'un tauró de més de tres metres que, per sort, no ha provocat cap dany irreparable a l'embarcació.A nivell esportiu, l'estratègia guanyadora ha consistit, des de la meitat de la prova, en fer cicles de tres remers (això és 1 hora i 45 minuts amb dues persones remant i 30 minuts amb tres), amb la qual han aconseguit arribar a meta amb més d'un dia d'avantatge sobre el segon classificat, l'equip britànic This Way Up, que es calcula que arribarà unes 30 hores després dels catalans.Les primeres celebracions i moments ben emocionants s'han viscut avui just en desembarcar. A hores d'ara es desconeix encara data de vol de tornada cap a casa. Però de ben segur que companys de CER, on s'entrena al llarg de l'any en Sergi, ja estan barrinant una bona rebuda al nou heroi local que n'ha fet una de grossa amb aquesta travessa a rem de l'Atlàntic.En tot cas, els detalls de la gesta, impressions més reposades dels protagonistes i reaccions de l'entorn, seran recollides en els programes Zona Mixta i Esports 10 de Ràdio l'Escala i Canal 10 Empordà, a partir de dilluns vinent.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar