Publicitat
Publicitat

Tret de sortida a la Marató de Donants de Sang

Aquest 2023 caldran 260.000 donacions per atendre les necessitats dels pacients de Catalunya. Aquest divendres i sota el lema 'Donar sang sona bé' arrenca la Marató de Donants de sang que s'allargarà fins al 20 de gener. Més de 60 punts de donació repartits arreu del territori, a l'Escala s'ha escollit el dimecres dia 18 i la Sala Polivalent com a seu de donacions. 

El divendres 13 de gener es posa en marxa la Marató de Donants de Sang de Catalunya que s'allargarà fins al divendres 20. Una activitat clau per aconseguir remuntar les donacions i restablir les reserves de sang que s'han vist afectades per les festivitats de Nadal, i aquest any, especialment, per l'augment de casos de grip. 

Al llarg d'aquests dies, s'espera que més de 10.000 persones vinguin a donar als principals hospitals catalans i a les més de 60 campanyes mòbils repartides per tot el territori. Entre elles l'Escala, que serà seu d'un punt de donació el dimecres 18 de gener de cinc a nou del vespre a la Sala Polivalent. Es pot reservar hora a: donarsang.gencat.cat. 

Per animar a la gent enguany s'ha preparat una campanya de difusió moderna i propera sota el lema 'Donar sang sona bé'. On a través d'àudios de persones conegudes, com la Judit Mascó o Tomàs Molina i la col·laboració de persones que han necessitat sang i de persones implicades en la donació s'han fet converses amb nota de veu via whatsapp. Una app utilitzada per 9 de cada 10 catalans, però d'aquests només el 2% són donants.

La feina feta des de l'equip de comunicació del Banc de Sang i Teixit, a poc a poc va donant els seus fruits. Amb dades a la mà, les donacions del 2022 han millorat respecte a les del 2021, passant de les 28.577 donacions a les 30.550 a Girona. La majoria de les bosses recollides són per pacient amb tractaments de càncer. De fet, aquesta malaltia és la que consumeix més donacions, per davant de les malalties de l'aparell digestiu, com hemorràgies intestinals, i la salut cardiovascular, com els infarts. Per això és tan important fer-se donant, un petit gest que pot salvar moltes vides. Per reservar hora i lloc heu d'omplir el formulari a donarsang.gencat.cat, per més informació, detalls i novetats www.bancsang.net



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar