Publicitat
Publicitat

El Consell Comarcal deu diners de beques menjador a les AFA

El Consell Comarcal deu més de 57 mil euros en concepte de beques menjadors a una desena de centres de l'Alt Empordà, entre ells les escoles Empúries i l'Esculapi de l'Escala. l'AMPA de l'Esculapi ha avançat diners de la mensualitat de novembre a l'empresa que dona el servei, que encara no ha cobrat ni setembre ni octubre del Consell comarcal.

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà no ha abonat encara cap mensualitat del curs escolar 2022/23 a l'empresa responsable del servei de menjador escolar a una desena d'escoles de municipis de l'Escala. Així, si més no, ho denuncien les AFA i les AMPA de les escoles de Borrassà, Ordis, Lladó, AVinyonet de Puigventós, l'Armentera, Pau, Biure, Llers, escola Carme Guasch de Figueres i les escoles de l'Escala.Aquestes associacions de famílies gestionen de forma indirecta el servei de menjador escolar, a través d'una empresa que tenen contractada per oferir el servei. El deute s'ha anat acumulant i des de l'inici de curs fins avui el deute acumulat ja rondaria els 57 mil euros, que fins avui suporta l'empresa.En el cas de l'Escala, fonts de l'associació de mares i pares de l'escola L'Esculapi han apuntat avui que han avançat uns mil euros a l'empresa en concepte de la mensualitat del mes de novembre, entenent que setembre i octubre es cobraran aviat. La situació, però, s'ha anat tensant a mesura que han anat passant setmanes fins el punt que el cas ha sortit a la llum pública.En el comunicat reproduit parcialment a la premsa diària d'avui, els afectats asseugren que s’han fet tràmits per resoldre la situació i que «després de moltes gestions amb el consell i de terminis de pagament incomplerts», estan «indignades» per una situació que «posa en perill la subsistència d’una empresa familiar a qui hem confiat l’alimentació» dels seus fills. Les associacions recorden que van decidir el curs passat sortir del lot de menjadors del Consell Comarcal de l’Alt Empordà-ja per múltiples queixes no resoltes- i gestionar forma directa un servede menjador que consideren «clau per al desenvolupament dels més menuts, com és l’alimentació i el temps de lleure del migdia».

Des de la desena d’Associacions de Famílies d’alumnes, posen de manifest que actualment es troben en una situació «crítica i inexplicable». Informen que «des de la Generalitat ens han confirmat que han fet la transferència de diners a l’administració comarcal perquè faci front a aquesta despesa des de fa mesos». Per la seva banda, Diari de Girona apunta avui que fonts del Consell Comarcal de l’Alt Empordà han assegurat que estan requerint informació a les diferents àrees administratives implicades per saber el motiu pel qual no s’han abonat els pagaments a les associacions tot i que fa més d’un mes que estava ordenat.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar