Publicitat
Publicitat

El Consell Comarcal reforçarà l’aposta per la salut de l’Alt Empordà

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà fa una aposta per potenciar la promoció de noves iniciatives i projectes que potenciïn la salut dels ciutadans de l’Alt Empordà. Així ho ha expressat en una moció aprovada per unanimitat al ple de la corporació.

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà aprova potenciar noves iniciatives i projectes per a la millora de la salut dels ciutadans de l’Alt Empordà. Es tracta d’una moció que va rebre el suport unànime del plenari de la corporació supramunicipal. Un dels punts acordats és promoure propostes i projectes que ajudin a la millora de la salut dels altempordanesos, d’acord amb les recomanacions establertes per l’Organització Mundial de la Salut, i vehiculades per les institucions polítiques del territori i els agents de la salut. Des del Consell Comarcal també es vol col·laborar amb l’Institut de Recerca en Salut i Social Glòria Compte de la Fundació Salut Empordà.

També es vol liderar una estratègia que interpel·li a actius públics i privats de la comarca, i crear accions conjuntes amb els agents sanitaris del territori per tal d’incloure la salut en les polítiques impulsades des del Consell Comarcal. Cal recordar que l’Alt Empordà és la comarca de Catalunya amb major nombre de municipis. També és la segona comarca amb major percentatge de població estrangera. Presenta una taxa d’envelliment superior a la de la província de Girona i al conjunt de Catalunya, i és la quarta comarca amb la taxa d’escolarització als 17 anys més baixa.

A aquestes dades se li afegeixen les grans diferències existents entre bona part dels seus municipis. Tot plegat ajuda a fer possible una lectura i una avaluació ajustades a la realitat que permetin generar polítiques i accions adequades a les seves necessitats. I és en aquest marc on el Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha volgut reforçar l’aposta per la salut, col·laborant principalment amb la Fundació Salut Empordà i amb altres organismes sanitaris per poder fer un pas més enllà en l’assistència rebuda a l’Alt Empordà.© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar