Publicitat
Publicitat

La Festa de la Sal fa un pas més per convertir-se en Patrimoni Unesco

La Generalitat dona llum verda a la candidatura de la Festa de la Sal a Patrimoni de la Unesco. El Consell Assessor del Patrimoni Cultural Català ha informat favorablement, per unanimitat, la proposta de candidatura de l'Escala al Registre de Bones Pràctiques de Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO.

L'Escala aconsegueix l'aprovació del segon pas per tal que la Festa de la Sal sigui declarada Patrimoni Immaterial de la Unesco. El Consell Assessor de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya ha dit 'sí'. Un tràmit decisiu de cara a l'aprovació estatal. 

 

El tercer pas recau tot en mans del Ministeri de Cultura qui ha de decidir quin expedient envia a la Unesco perquèla Festa de la Sal pugui ser declarada com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. El procés és llarg i podria ser que s'allargués uns anys. Tot i això, els responsables de presentar la candidatura són optimistes, perquè l'exercici de preservar els orígens mariners del poble, l'Alfolí de la sal i la implicació del municipi són diversos punts a favor per arribar a París.

Tot i l'optimisme, la realitat és que la UNESCO des del 2003 ha modificat els criteris per declarar una festa, un producte o un edifici, patrimoni de la humanitat. Si l'Escala finalment no pot obtenir el reconeixement, encara té una oportunitat més presentant una candidatura conjunta. 

 

De moment la Festa de la sal ja ha superat dues de les quatre fases en el seu llarg camí perconvertir-se en Patrimoni Unesco.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar