Publicitat
Publicitat

Les teranyines tornen a la mar després de la veda

Les teranyines amb base al port de l'Escala descarreguen més de 10 mil quilos d'anxoveta en la primera nit de pesca després de dos mesos de veda. El sector, però, es mostra preocupat per la nova normativa que vol aplicar l'estat en la pesca de la sardina.

El sector de l'encerclament ha tornat a la feina després dels dos mesos de veda en què les embarcacions han restat amarrades a port. Al port de l'Escala, les quatre teranyines que hi ha han descarregat més de 10 mil quilos d'anxoveta venuda a un preu satisfactori, si bé els patrons esperaven vendre-la a un preu superior, tenint en compte que ara són les teranyines del litoral barceloní les que estan aturades.

Malgrat aquest bon inici, el sector està preocupat davant les noves limitacions que l'estat vol aplicar al sector del peix blau. El nou pla de gestió de pesca del Mediterrani incorpora noves limitacions de pesca de sardina per exemple. Per a Josep Lluís Sureda, això només afegeix patiment a un sector que enllaça una crisi darrera l'altra.

En aquesta negociació oberta, ahir es va fer una reunió amb representants d'Andalusia, Múrcia, País Valencià, Catalunya i Balears per fer front comú a l'hora de negociar aquest pla de gestió davant l'administració central.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar