Publicitat
Publicitat

L'Escala reitera la demanda d'un cicle mitjà a l'Institut

Ajuntament i Institut El Pedró demanen als empresaris locals suport per aconseguir que Ensenyament obri un Cicle de Grau Mitjà. El paper de les empreses és clau, ja que si s'aconsegueix el cicle, els alumnes necessiten un lloc on anar a fer pràctiques.

Els alumnes escalencs que acaben el període d'escolaritat obligatòria, és a dir el quart d'ESO, si volen continuar estudiant a l'Escala, només tenen l'opció de cursar el batxillerat. Aquells qui no vulguin, s'han de desplaçar a instituts de poblacions com Figueres o Torroella de Montgrí, on s'ofereixin cicles de grau mitjà, amb el maldecap d'haver de resoldre la qüestió del desplaçament. És per això que fa anys que des de l'Ajuntament, amb la complicitat de l'Institut, es reclama al departament d'Ensenyament l'obertura d'un cicle a l'institut El Pedró. S'ha demanat en reiterades ocasions, però no s'ha aconseguit fins ara. Per a què sigui factible això, cal també la implicació de l'empresariat local, en la mesura que, un cop instaurat el cicle, els alumnes han de fer pràctiques. Per això, un any més, s'ha enviat una remesa de cartes a empreses escalenques demanant la disponibilitat que tindrien per acollir alumnes en pràctiques.

El Cicle de Grau Mitjà que es sol·licita és d'informàtica. I abans de finalitzar el curs escolar actual podria saber-se si aquest any, sí, s'ha atès la demanda o no.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar