Publicitat
Publicitat

L'Hospital de Figueres primer centre sanitari de l'Estat en reciclar les burilles del tabac

L'Hospital de Figueres i el CSS Bernat Jaume són els primers centres sanitaris de l'Estat espanyol en reciclar les burilles del tabac gràcies a un sistema de cendrers exteriors. En aquesta primera fase, s'han instal·lat sis cendrers al perímetre exterior dels dos edificis, els quals disposen d'un dipòsit específic per a recollir les burilles.

L'Hospital de Figueres i el Centre Sociosanitari Bernat Jaume són els primers centres sanitaris de l'Estat espanyol a reciclar les burilles del tabac gràcies a un sistema de cendrers exteriors. La Fundació Salut Empordàha impulsat el projecte amb motiu de la celebració de la 14a Setmana Europea de la Prevenció de Residus . I la iniciativa s'emmarca en l'adhesió, l'any passat, de l'Hospital de Figueres a la campanya "Allunyem el tabac", amb la intenció de fer un pas més en la lluita contra el tabaquisme. 

 

D'aquesta manera, la FSE avança en el seu compromís per promoure hàbits de vida saludables entre la ciutadania i els professionals sanitaris i fomentar comportaments responsables cap al medi ambient. Per a dur a terme aquest reciclatge, la Fundació ha signat un acord de tres anys amb l'empresa Keenat, l'única de l'Estat espanyol que ofereix a empreses, institucions, ajuntaments i associacions una solució completa per reduir l'impacte de les burilles en el medi ambient.

 

En aquesta primera fase de la implantació s'han instal·latsis cendrers, en una segona fase, aquests quatre grans cendrers també seran substituïts pels de Keenat, els quals disposen d'un dipòsit específic per a recollir les burilles. 

 

En paral·lel a aquesta activitat de conscienciació, s'ha instal·lat una exposició a Consultes Externes de l'Hospital titulada "Fumar és perjudicial. Per la teva salut i per la del medi ambient". Consta de 14 cartells amb diferents missatges i es podrà visitar fins al 2 de gener. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar