Publicitat
Publicitat

El ple aprova el pressupost 2023

El ple aprova amb els vots de l'equip de govern més Junts i Gent el pressupost 2023 que puja un total de 26,8 milions d'euros. Creix el pressupost ordinari i s'empetiteix la destinació a inversions. ERC i EnComú, els grups més crítics, qüestionen la credibilitat del govern a l'hora de complir els compromisos pressupostaris.

20,7 milions de pressupost ordinari més 6,1 d'inversions son les macroxifres del pressupost municipal de l'Escala per a 2023 que es van aprovar ahir al vespre amb els vots dels 10 regidors de l'equip de govern més els dos de Junts i el del regidor de Gent de l'Escala. Catorze vots a favor i quatre en contra, els tres d'ERC més el d'EnComú l'Escala.El pressupost ordinari creix un cinc per cent mentre que el capítol d'inversions es contrau un 35 per cent. En xifres globals, la suma de pressupost ordinari més inversions és un 9,6% menor a la de 2022.Des del govern es reivindica que es tracta d'un pressupost que fa una aposta important per l’Atenció a les Persones amb un increment d'un 11%, la Cultura (creix un 15,5%) i els Serveis (+8,7%), alineant-se amb 14 dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible que marca l'Agneda 2030, sense haver incrementat la pressió fiscal i mantenint la ràtio d'endeutament sota mínims històrics. Es preveu tancar aquest any 2022 amb una ràtio d'1,44%.A nivell d'inversions, les dues més importants que es plantegen son l'ampliació de l'aparcament de plaça Catalunya (2,2 milions d'euros) i la reurbanització del passeig Lluís Albert (2 milions d'euros).En l'exposició del projecte de pressupostos, la regidora d'hisenda va apuntar la voluntat de consens i l'esforç dut a terme per incorporar alguns aspectes proposats pels grups de l'oposició.

Però malgrat aquests desitjos, no es va obtenir el suport de grups com ERC ni EnComú l'Escala, que hi van votar en contra. La portaveu d'ERC, Etna Estrems va argumentar el vot en contra dient que s'ha trencat la confiança, després dues abstencions i un vot a favor en els tres últims pressupostos. Estrems va carregar contra el govern dient que no s'ha complert cap dels pactes establerts en les tres últimes anualitats.

Amb una línia semblant, argumentava el seu vot contrari el regidor d'En Comú l'Escala, Albert Pons, recordant com sempre ha insistit en la reivindicació de la gestió directa de serveis ara gestionats en concessió, tema que no ha sigut atès mai per l'actual govern.

En canvi, votaven a favor del pressupost els dos regidors de Junts i el de Gent de l'Escala. Escoltem, per aquest ordre, els fragments més significatius de les intervencions dels respectius portaveus, Robert Bosch i Carles Carlà.

Va cloure el debat l'alcalde, agraint el to del debat i insinuant que tots els grups podrien coincidir en més d'un 80% del que estableix el pressupost.

Pel que fa a un dels cavalls de batalla del debat, el de la recuperació de la gestió directa de certs serveis municipals, a banda de la qüestió dels aparcaments, va deixar entreveure que també és molt probable que l'Ajuntament acabi recuperant la gestió de la piscina en un termini relativament breu de temps. Si més no, de moment s'està elaborant un estudi per posar damunt la taula quins costos significaria això.

A banda del que és estrictament el pressupost, el ple d'ahir va aprovar, en aquest cas per unanimitat, la plantilla i la relació de llocs de treball de l'Ajuntament.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar