Publicitat
Publicitat

La proposta de Pressupostos de 2023

El pressupost municipal 2023 prioritza les partides d’atenció a les persones, cultura i serveis i incrementa un 5% la despesa ordinària, mentre que decreix el capítol d’inversions. El projecte s’alinea amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l’Agenda 2030, complint 14 dels 17 objectius marcats. 

El projecte de pressupost municipal per al 2023 que es porta a ple aquest vespre preveu una despesa total de 26,8 milions d'euros. D'aquests, 20,7 corresponen al pressupost ordinari, que creix un 5% respecte el d'aquest 2022. Bàsicament per l'increment de costos de subministraments i de personal. Així ho han exposat aquest matí en roda de premsa l'alcalde, Josep Bofill i la tinent d'alcalde, Marta Rodeja.

L'ordinari creix, però l'apartat d'inversions es contrau un 35%. Es passa dels 9,3 milions consignats l'any passat a 6,1 milions aquest. Bàsicament a causa del fet que es posposa per a més endavant l'obra d'urbanització del sector dels Emperadors. Sí que es mantenen, com a inversions més significatives, la reforma del passeig Lluís Albert, pressupostada en 2 milions 55 mil euros, i l'ampliació de l'aparcament subterrani de PlaçaCatalunya, quantificada en dos milions dos cents mil euros.

Darrere aquests dos projectes principals, es preveu continuar invertint en projectes de transició energètica i ecològica, instal·lant més plaques solars en isntal·lacions municipals (150.000 euros), incrementant la xarxa de carrils bici (100 mil), preveient inversions a la via pública per valor de 460 mil euros i començant el desenvolupament del polígon de l'estany de Poma, amb un primer pas de 150 mil euros.

El pressupost fa una clara aposta en quatre eixos centrals. El primer l'aposta per l'Atenció a les Persones, amb un increment, respecte l'any passat, d'un 11%.

Un segon eix és el que pretén mantenir i potenciar el suport a les empreses locals.

El tercer front és el de l'acció cultural, àrea que veurà incrementat el seu pressupost en un 15,5%.

I com a quart eix a destacar, el de l'àrea de serveis, que creix en un 9%.

La proposta d'enguany s'alinea amb 14 dels 17 Objectius de Desenvolupament sostenible que marca l'Agenda 2030.

Globalment, és un projecte continuista respecte els últims anys, marcat per la voluntat exposada en l'últim ple de congelar un any més els impostos. De fet, l'eixugament progressiu del deute, uqe des de 2006 s'ha reduït dels 12,2 milions i un rati del 84,4% a només 280 mil euros i un rati de l'1,44% amb el que es preveu tancar aquest any possibilitarà executar aquest pressupost amb garanties de sostenibilitat. Així ho reivindicava l'alcalde, a la presentació d'aquest matí.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar