Publicitat
Publicitat

L'oficina dels Mossos a l'Escala compleix 25 anys

L'Ajuntament portarà a ple la moció que demana la regió policial Girona nord, just quan s'han complert els 25 anys de l'estrena de l'oficina dels Mossos d'Esquadra a l'Escala. L'alcalde fa bon balanç d'aquest període, si bé no renuncia a exigir més serveis.

Seguint l'exemple de l'últim ple del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, l'Ajuntament de l'Escala portarà aviat a ple una moció demanant al govern de la Generalitat que impulsi la creació de la regió policial Girona Nord. El text aprovat al consell comarcal s'ha fet arribar als 68 municipis de la comarca perquè se sumin a la proposta. La nova regió policial hauria d'incloure també les regions d'emergències tant de Bombers com del SEM. I s'hi inclou la demanda que es reforcin a curt termini les plantilles dels Mossos de les àrees bàsiques policials de Figueres i de Roses. L'alcalde de l'Escala va confirmar ahir, en l'entrevista setmanal a l'espai "Alcaldia" de Ràdio l'Escala, que l'Ajuntament de l'Escala ha rebut el text de la moció i que el debatrà en sessió plenària, segurament la de desembre.

El debat arribarà quan s'acaben de complir, el mes d'octubre que hem deixat enrere, vint-i-cinc anys des de l'estrena de l'oficina dels Mossos d'Esquadra de l'Escala. Vint-i-cinc anys amb un balanç positiu, segons Josep Bofill, amb iniciatives pioneres com les patrulles mixtes mossos-policia local.

Satisfacció pels serveis prestats, però amb una reivindicació pendent com que l'oficina s'acabi convertint en comissaria i deixi de dependre de la de Roses, com ha estat fins ara.

En tot cas, mentre això no arribi, l'alcalde va puntualitzar que el servei prestat fins ara és satisfactori i que la sensació d'inseguretat a l'Escala és mínima.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar