Publicitat
Publicitat

L'Escala celebra Tots Sants en un dia esplèndid

El bon temps acompanya la diada de Tots Sants a l'Escala. Com és tradicional des del consistori es va celebrar la tradicional ofrena de flors als cementiris del municipi. Es tancava amb un recital poètic-musical.

Com cada tots Sants des de l'ajuntament de l'Escala s'ha fet un homenatge institucionals als difunts.Tots Sants és una festa tradicional catòlica dedicada al record dels avantpassats i que està íntimament relacionada amb la festa que se celebra l'endemà, la del Dia dels Morts o Dia dels Difunts, el 2 de novembre. En alguns indrets, també hi resta la tradició de fer representacions teatrals. La creença tradicional és que l'1 de novembre, els vius visiten els morts, també és moment en què es mengen les castanyes i els panellets i el 2 de novembre, els morts visiten els vius, també es fan les representacions teatrals. Aquesta festivitat és una de les més antigues en el món cristià. A Espanya, França i Portugal, entre molts altres països de la mateixa tradició, és un dia festiu. 

A l'Escala la celebració ha consistit en una ofrena floral als tres cementiris del municipi en la que han participat, amb l'alcalde Josep Bofill al Capdavant, tant regidors de govern com de l'oposició.Als cementiris escalencs des de fia dies les famílies guarnien de flors els nínxols tot aprofitant el bons temps, d'aquí que l'afluència de visitants en la diada en concret no hagi estat més fluixa que en d'altres ocasions.

Els actes institucionals han acabat amb un recital poètic-musical a càrrec de Baltasar Fonts i Pere Pau Ximenis.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar