Publicitat
Publicitat

Vins de Martín Faixó al Beu-te el Museu de l'Alfolí

Degustació d'un vi blanc, un de negre i una garnatxa de Mas Perafita, de la bodega Martín Faixó, a la visita especial de l'Alfolí de la Sal dins el cicle "Beu-te el museu", que promou la DO Empordà i el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona.

Onze museus de la demarcació de Griona han participat enguany, amb sengles cellers de la DO Empordà en l'experiència de maridatge de patrimoni i vi "Beu-te el museu". Si la setmana passada va ser el torn del museu d'Empúries, aquesta va ser el torn del Museu de l'Escala - Alfolí de la Sal. Els inscrits van gaudir d'una visita guiada especial pels racons més significatius de l'exposició permanent de l'Alfolí, especialment aquells vinculats amb la cultura del vi i el cultiu de la vinya, en el transcurs de la qual s'hi van alternar degustacions de vins del Celler Marín Faixó Mas Perafita. Una explotació, deia la seva responsable que té molt a veure amb l'Escala. Entre un i altra, el punt d'unió seria especialment la sal.

A l'Escala, el cultiu de la vinya havia estat una constant des de temps dels grecs i romans. I de fet, bona part del territori entre Empúries i la falda del Montgrí havia estat terreny ocupat per vinyes. La directora del museu, Lurdes Boix, per a qui l'experiència del "Beu-te el museu" és molt enriquidora, va recordar cronològicament els tres moments clau del cultiu de vinya al territori de l'actual l'Escala.

En el transcurs de la visita, es van tastar tres vins monovarietals de Mas Perafita - Celler Martín Faixó. Un blanc varietat picapoll i dos negres de varietat garnatxa negra i merlot.

El Museu de l'Escala, dissabte, i el Museu d'Arqueologia de Catalunya-Ullastret, diumenge, han estat els dos últims museus de la ruta que va començar el primer cap de setmana d'octubre. En total onze museus maridats amb onze cellers de la DO Empordà. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar