Publicitat
Publicitat

El CCAE vol la regió Policial Girona Nord

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà demana la creació de la Regió Policial Girona Nord després de les queixes d'inseguretat ciutadana i augment de delictes d'alguns ajuntaments. Es demana reforçar les Àrees Bàsiques Policials de Figueres i Roses i també l'Oficina dels Mossos a l'Escala.

El ple del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha aprovat una moció presentada pel Grup Comarcal de Junts per Catalunya, en què es demana al Govern de la Generalitat que impulsi la creació de la regió policial Girona Nord.

Segons la moció, hauria d’abraçar els 68 municipis de la comarca de l’Alt Empordà com a mínim, i on també s’hi haurien d’incloure les regions d’emergències tant de Bombers com del SEM.La mateixa moció demana al Departament d’Interior que reforci a curt termini les plantilles dels Mossos d’Esquadra de les Àrees Bàsiques Policials  de Figueres i Roses.S'argumenta que la petició no és un caprici ni exigir el mateix repartiment de cossos policials que es fa a d'altres punts del territori.És una necessitat.La moció arriba després d'haver rebut queixes sobre inseguretat i augment dels delictes  d'alguns ajuntaments al consell d'alcaldies, que van derivar en una reunió amb els comandaments dels cossos de seguretat.Lo moció prosperava amb els vots de Junts i PSC. Esquerra Republicana, explicant que  ha d'ésser una decisió policial i no política, , la CUP demanant més polítiques socials i menys policia,  i Ciutadans es van abstenir.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar