Publicitat
Publicitat

La campanya Viu en Blau arriba a les escoles de l'Escala

La campanya "Viu en Blau"  arriba  a les escoles de l'Escala. La Cofradia de pescadors i l'Ajuntament de l'Escala  aposten per la vessant més educativa de la pesca i donen a conèixer tots els secrets del peix blau als nens i nenes. 

Fa uns mesos es presentava la campanya Viu en Blau a l'Escala, amb l'objectiu de promoure el consum de peix blau i posar en valor els beneficis d'aquest tipus de peix. Una de les branques d'aquesta iniciativa és la educativa i la proposta de Viu en Blau ha arribat a les escoles de l'Escala. L'objectiu és acostar als infants a aquest tipus de peix i per això cal l'explicació i divulgació des de que es pesca fins que arriba al plat. 

S'han programat unitats didàctiques i també aprenentatge a través de jocs, on els protagonistes són les teranyines, la sardina, l'anxova i finalment els beneficis del peix blau a taula. Unes cartes, una ruleta o una maqueta d'una barca són diferents etapes d'un circuït que viatja del mar fins a taula. La Cristina, educadora del grup 13 cultura ens explica en que consisteix aquesta eina educativa

Aquesta iniciativa és molt ben valorada tant per l'Ajuntament de l'Escala com la Cofradia de Pescadors, es considera un pas clau introduïr a la maïnada al consum de peix blau, i de pas que coneguin tots els secrets des de que es pesca fins que arriba al plat. Marta Rodeja, 1r Tinent alcalde de l'Escala ens resumeix la importància d'aquesta iniciativa. 

El projecte Viu en Blau de l'Escala s'acull a les iniciatives del GALP Costa Brava i s'espera que segueixi el seu curs l'any vinent. Tant les activitats dirigides al públic general com aquesta campanya a les escoles han tingut una molt bona acollida i s'espera que siguin d'utilitat per a incentivar el consum de peix blau. Marta Rodeja, vocal del GALP ens ho explica. 

Vist l'interès que despertaven els jocs i l'atenció que presentaven els infants a les diferents explicacions de ben segur que han après moltes coses noves. Ara queda per veure si quan els pares o mares porten peix a taula, l'entusiasme segueix tan amunt. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar