Publicitat
Publicitat

Jornades sobre el teatre de Víctor Català a l'Alfolí

La Càtedra Víctor Català centra les jornades d'estudi d'aquest any en el teatre. Xerrades i debats tot demà i matí de dissabte, acabant amb una lectura dramatitzada de La Infanticida amb l'actriu Míriam Iscla.

Més de mig segle després de la mort de Caterina Albert, l'escriptora més insigne sorgida de l'Escala, la seva obra continua essent motiu d'estudi i d'investigació. La Càtedra que la UdG que duu el nom de Víctor Català i se centra en estudis sobre el Modernisme ha programat per aquest cap de setmana unes jornades sobre el teatre d'aquesta escriptora. Es durà a terme demà, en horari de matí i de tarda i dissabte, al matí.L'objectiu de les jorandes és doble. En primer lloc, reconèixer la voluntat dramatúrgica de l'autora. I, en segon lloc, oferir una relectura històrica del context en què s'emmarquen les seves creacions escèniques. Comptaran amb intervencions sobre l'entorn cultural i els referents teatrals que van propiciar o influenciar l'escriptura dramàtica de Víctor Català, alhora que donaràn a conèixer la visió d'algun professional del món escènic que han portat damunt l'escenari les obres de Víctor Català.

Les jornades s'obren amb una benvinguda institucional demà a dos quarts d'onze. A les onze, la primera conferència, la d'obertura, a càrrec d'Irene Muñoz, curadora del recull de textos teatrals editat l'any passat per Arola Editors. I a dos quarts d'una, taula sobre el context i la modernitat del teatre de Víctor Català. Margarida Casacuberta parlarà del teatre a la Barcelona del tombant de segle i Albert Arribas ho farà sobre la modernitat del teatre de Víctor Català.Ja a la tarda, dues activitats més. A les cinc, "Els referents de Víctor Català amb Bernat Reher, que vincularà l'escriptora escalenca amb Henrik Ibsen i Sharon Feldman parlarà de la relació amb Àngel Guimerà. I a les sis, taula rodona amb participació d'Alícia Gorina i Anna M. Ricart.L'endemà, dissabte, els actes s'iniciaran a dos quarts d'onze del matí amb la conferència "Tradició, modernitat i societat de l'espectacle a Catalunya", d'Enric Gallén. A dos quarts de dotze, taula rodona sobre el conegut monòleg de "La Infanticida" amb participació de Marc Angelet i Josep M. Mestres. I com a cirereta final, a la una, lectura dramatitzada d'aquest monòleg a càrrec de Míriam Iscla, actriu que va interpretar, fa dos anys el paper de l'escriptora al documental de TV3 "La Víctor.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar