Publicitat
Publicitat

Les escoles de l'Escala estan al límit d'instal·lacions i alumnes

Les instal·lacions de les escoles del municipi van quedant petites. L'Institut ha hagut d'habilitar 3 noves aules  i Ballmanetes té 102 alumnes, el límit de la seva capacitat. La gratuïtat  de P2 ha fet que moltes famílies que no ho podien fer ara porten els nens a la llar d'infants.

Més de 1500 alumnes van començar a l'Escala un nou curs escolar, incloses les dues escoles de primària, l'Institut, el prunt de transició al treball i Ballmanetes.El curs ha començat amb normalitat però amb els espais molt al límit.Per exemple a l'institut s'ha convertit la biblioteca en dues aules i un magatzem en una tercera.

Un cas semblant és Ballmanetes , que està al límit.El fet que P2 sigui gratuït ha fet que moltes més famílies hagin optat per portar-hi els seus fills. 

Aquest curs s'insistirà de nou amb Ensenyament per portar un grau mitja de sistemes informàtics a l'institut, una reivindicació del mateix institut de l'Escala i l'ajuntament.

Ja s'ha entregat tota la documentació fent la petició. Igualment s'ha tornat a demanar una Unitat d'Educació Compartida per a tots aquells alumnes d'entre 14 i 16 anys que no s'adapten a les aules ordinàries.puguin continuar els estudis.

Pel que fa al punt de transició al treball que es desenvolupa al Centre Cívic Xalem, on els alumnes han apostat per ser auxiliars en vendes, s'ha incorpoprat una aula de simulació.

Maite Cortés també parlava de la segona edició del Lèxit, fruit d'un conveni amb la Fundació Pallach, amb l'objectiu d'ajudar als alumnes amb dificultats de comprensió lectora.Es necessiten voluntaris.

L'entrevista íntegre a La Casa de la Vila es pot seguit a la carta a www.canal10.cat



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar