Publicitat
Publicitat

Inici de la restauració de la Casa del Gavià

Comencen les obres de restauració de l'emblemàtica Casa del Gavià. Es repintaran els murs i es canviaran els tancaments més malmesos. L'edifici, construït per Joaquim Folch i Torres, forma part de l'inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya i és propietat municipal des del 1985.

L'emblemàtica Casa del Gavià, a l'extrem oest de La Platja, ha començat a ser embolcallada d'aparatoses bastides d'obres aquesta setmana. És el primer efecte de les obres de restauració que hi executa l'Ajuntament per tal d'eliminar les filtracions d'humitat al seu interior. Es repicaran els murs, es canviaran tancaments i s'intervindrà també en la coberta.

Aquests treballs suposaran una inversió pública d'aproximadament 150 mil euros. Mentre durin les obres -es calcula que uns tres mesos- el trànsit de vehicles pel carrer Cargol estarà tancat. L'alternativa per als veïns serà, en el tram final de la ronda de la Mar d'en Manassa, desviar-se pel carrer del Nord i sortir pel carrer Vista Alegre.

La Casa del Gavià és un edifici inclòs a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. La va fer construir, l'any 1951, el museòleg, historiador i crític d'art Joaquim Folch i Torres sobre el que havia estat antigament l'escorxador municipal. Allà hi passà llargues estones dels seus últims anys de vida, un temps de ferotge repressió cultural que imposava la dictadura franquista. Els últims anys 50 i primers 60, el Gavià es convertí en un autèntic punt de trobada i de tertúlia d'intel·lectuals i artistes com Caterina Albert, gran amiga de Joaquim Folch i Torres.L'any 1985, la casa del Gavià fou adquirida per l'Ajuntament de l'Escala als hereus de Folch i Torres i la va rehabilitar, convertint-la en seu de l'Escola de Música el Gavià. Els últims anys ha acollit exposicions i tallers de l'escola d'Arts Plàstiques.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar