Publicitat
Publicitat

Ple ordinari per iniciar el curs polític 22/23

El primer ple del curs aprova les bases que regularan les subvencions per a la restauració de façanes i establiments comercials del municipi. Ja no es limita al nucli antic i es dobla la partida que s'hi destinarà.

Els regdiors reunits en plenari han aprovat per unanimitat les bases d'una nova remesa d'ajuts per a la restauració i millora de façanes, amb la novetat que enguany s'obre una segona línia. Ja no es limita a façanes del nucli antic, sinó que s'obre també a restauració de façanes d'establiments comercials, minoristes i restauració en àmbit de tot el municipi. Es preveu una partida de 30 mil euros, 15 mil dels quals destinats a la línia de façanes del nucli antic i altres 15 mil més per a establiments comercials de tot el municipi. Les bases apunten que són subvencions per concurrència competitiva, es subvencionarà un 25% del pressupost fins a un màxim de 5000 € per sol·licitud. Les subvencions abarquen el període d'1 de juliol de 2021 fins a 31 de desembre de 2022.Tots els regidors van votar-hi a favor, però amb matisos. Des d'ERC es demanava fer un esforç de comunicació perquè el màxim de vivendes puguin optar-hi i perquè l'Ajuntament estudii ampliar aquests ajuts per a millorar el parc de vivendes de l'Escala.

El regidor de Gent de l'Escala va incidir en buscar la manera d'aconseguir que les empreses que es beneficiin d'aquests ajuts siguin locals.

I des d'En Comú l'Escala, es van estranyar de les poques sol·licituds que s'han rebut els últims anys, fins el punt que només es gasta la meitat de la partida prevista cada any

Des del govern, es va agrair el to del debat i el suport de tots els grups a la iniciativa. La tinent d'alcalde, Marta Rodeja, va recordar el fet que enguany s'hagi doblat l'aportació, amb l'obertura d'una segona línia i que la resposta que es tingui servirà de barem a l'hora de preveure el pressupost de l'any vinent.

A la mateixa sessió d'ahir es va aprovar inicialment el projecte d'instal·lació de l'enllumenat públic al carrer Manol i carrer Puig Sec. El projecte comprèn la instal·lació de 86 nous punts de llum i la substitució de 5 ja existents. Afecta una longitud de 1800 metres de carrer i un total de 134 veïns. el termini d'execució previst al projecte és de 10 setmanes. El pressupost, iva inclòs és de 244 mil euros.Aquest punt no va aconseguir la unanimitat dels regidors. ERC va votar-hi en contra, argumentant que no s'havien tingut en compte prou criteris de sostenibilitat ni eficiència energètica.

Sí que hi votaven a favor la resta de grups. No obstant, des de Gent de l'Escala es va demanar explicacions de perquè no hi havia una planificació detallada de calendari per solucionar les mancances de serveis de cada barri.

Des del govern es va replicar les crítiques d'ERC defensant que en l'última dècada l'Escala ha estat pionera en mesures d'estalvi energètic.

Abans d'aquests dos punts, el ple havia acordat la pròrroga per un curs més del contracte vigent amb l'empresa Doble Dièsis per a la gestió de l'Escola de Música el Gavià i tres punts d'àmbit econòmic: una modificació de crèdit per valor de 27 mil euros, diverses convalidacions plenàries de factures i una indemnització a l'empresa gestora de les zones blaves per la pandèmia.A l'informatiu de demà reprendrem el fil del ple donant constància dels principals punts tractats als prec i preguntes.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar