Publicitat
Publicitat

El discurs del president Aragonès des del Fòrum Romà

El discurs institucional del president de la Generalitat per la Diada s'ha fet enguany al Fòrum Romà d'Empúries. En referència a la polèmica entre independentistes, Aragonès destaca que s'està retornant el conflicte a la política. És el segon cop que el discurs de la diada es fa fora del palau de la Generalitat.

Des de l'inici d'aquesta legislatura, el president de la Generalitat va optar per realitzar els discursos institucionals en emplaçaments exteriors al Palau de la Generalitat. El de la Diada de l'any passat, des del recinte modernista de Sant Pau; el del Nadal passat, des de l'escola Rosselló-Pòrcel de Santa Coloma de Gramenet. I el d'aquesta Diada, des del Fòrum Romà d'Empúries.Autèntic punt de trobada i centre neuràlgic de l'antiga ciutat romana, el Fòrum ha estat l'escenari i context per a un discurs en què el president reivindicava la tornada del conflicte a la política -"d'on mai hauria d'haver sortit" deia- i on va exposar el convenciment que Catalunya "tornarà a votar" i que ell no renunciarà "absolutament mai" al fet que la ciutadania decideixi el futur del país.Les circumstàncies han volgut que el discurs d'enguany, en un context de divisió entre forces independentistes i de crítiques velades per l'absència del president a la manifestació de l'ANC a Barcelona, es faci al que antigament era el punt de trobada i de relació social entre la ciutadania. Fer el discurs a Empúries ha estat sinònim de posar en valor el patrimoni, voluntat de diàleg i reivindicació de la dona. L'última remodelació del fòrum, val a dir, es va fer segons un projecte de l'arquitecta Lola Domènech.

Sense esmentar la paraula "referèndum" ni la taula de diàleg, Aragonès ha afirmat durant el discurs que Catalunya "tornarà a votar, és inevitable" i ha reiterat que és la proposta que "genera més consens" i "l'única manera de resoldre el conflicte". A l'entrada del recinte emporità una vintena de manifestants van rebre el president amb xiulets i pancartes, entre elles una qualificant la mesa de diàleg amb el govern espanyol d'"engany i submissió".



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar