Publicitat
Publicitat

Inici de curs a les escoles de l'Escala

L'Escola Empúries i l'Escola Esculapi arrenquen el nou curs escolar 2022-2023 adaptant-se a les noves reformes del Departament d'Ensenyament. La tornada a classe s'ha près amb il·lusió però en unes circumstàncies atípiques. Les ratios de les aules han augmentat mentre que el nombre de mestres s'ha reduit.

Les portes de les escoles Empúries i l'Esculapi tornen a donar la benvinguda a pares, mares i alumnes un any més. La tornada a les aules s'ha près amb il·lusió però en unes circumstàncies atípiques. L'Escola Empúries ha arrencat el curs amb un una xifra de 522 alumnes, tot i que la direcció del centre encara està tancant matrícules. Per la seva banda, l'Esculapi ha començat amb 20 alumnes més. 

El nou currículum del Departament d'Ensenyament ha estrenat un inici de curs amb reformes i novetats. El calendari s'ha avançat una setmana abans i s'ha aplicat una jornada reduïda de les 9h a les 13h durant el mes de setembre. La bona notícia és que es recupera la normalitat després de la pandèmia. Algunes famílies de l'Escala han anunciat que els seus fills no assistirana a l'escola aquesta primera setmana de setembre ja que és quan la temporada afluixa i se'n van de vacances. 

Als mig dies es garantitza el servei de menjador i a les tardes els infants podran quedar-se fent extraescolars sense que suposi cap cost extra a les famílies. Segons el Departament, aquesta mesura s'ha aplicat per ''conciliar la vida familiar i laboral''. L'Associació de Mares i Pares de l'Esculapi ha agafat les rendes de les anomenades 'Tardes de Setembre' i ha organitzat els extraescolars. A l'Empúries ho gestionarà la mateixa empresa que ofereix el servei de menjador.El claustre de mestres s'ha reduit. Enguany, tant l'Escola Empúries com l'Esculapi compten amb una plantilla de docents més estreta. Ambdós centres reclamen noves incorporacions.

Els mestres dubten si les noves reformes han afavorit a les escoles. L'opinió general és que ha posicionat als centres en situacions escolars més complexes de gestionar per la falta de personal i el poc temps que han tingut per organitzar aquest nou curs. S'espera que les matrícules escolars creixin durant aquest mes de setembre, mentre les famílies, alumnes i mestres es vagin adaptant al nou currículum escolar.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar