Publicitat
Publicitat

Els gegants tornen als carrers de l'Escala

En Peret i la Maximenta tornen a desfilar per l'Escala acompanyats dels gegants de l'Empordà. Ho fan després de dos anys de pausa forçada però rejovenits i amb moltes ganes de continuar.

La 32a trobada gegantera s'ha fet esperar dos anys, però ahir finalment en Peret i la Maximenta van tornar a ballar conjuntament amb diversos gegants vinguts de diferents punts de l'Empordà. Un total de 9 colles i centenars de persones implicades van desfilar pels carrers del nucli antic portant el ritme i la festa fins a la Riba. Recuperant així una de les activitats prèvies a la Festa Major de l'Escala. 

 

A diferència que altres edicions, enguany la plantada de gegants era a la plaça de l'Ajuntament. Punt des d'on sortien tots per passar pel carrer del mar direcció, passeig marítim, port d'en Perris i La Riba. Amb una parada tècnica per tal de recuperar energies i refrescar-se una mica. Al moment d'entrar a la Riba, cada colla oferia el seu ball i feia girar i ballar els seus gegants, molts d'ells acompanyats per capgrossos i altres figures representatives del municipi. 

Els amfitrions, els gegants de l'Escala van tancar la tarda amb un ball emblemàtic d'en Peret i la Maximenta i fent dansar per primera vegada a les tres anxovetes escalenques. 

 

Després dels balls, era el torn dels parlaments i l'entrega d'obsequis. Uns parlaments que van girar entorn de la recuperació de l'activitat, l'esforç de la colla local i les ganes de mantenir viva aquesta tradició. La Colla gegantera de l'Escala no podia amagar la satisfacció després de tornar a reunir a tots els gegants arran de mar.

 

Moltes de les colles que van venir ahir a l'Escala, estan vivint en primera persona el que va viure la colla local ara fa uns anys quan es van engegar campanyes per no deixar tancats en Peret i la Maximenta a l'Ajuntament per falta de portadors. Per això el cap de colla de l'Escala animava a tots els participants continuar treballant per trobar portadors, capgrossos, músics i acompanyament.

La presència de la colla escalenca i el bon moment que estan passant garanteix la participació local a les altres trobades. Cal recordar que les trobades són sempre a tornar.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar