Publicitat
Publicitat

Tret de sortida a la segona edició del Festival Pèplum

La segona edició del Festival de Cinema Pèplum de l'Escala dedicat aquest any a la mitologia grega, ja està en marxa. La conferència a càrrec d'Anna Burrassó donava el tret de sortida a un cap de setmana de cinema Pèplum.

El segon festival de cinema Pèplum obria portes amb una de les novetats d'aquesta edició, la conferència inaugural a càrrec de la professora de llengües clàssiques i llicenciada en Filologia Anna Burrassó. Un Festival de cinema, que creix a poc a poc i que enguany es dedica a la mitologia grega i romana. 

 

Sota el nom de "Deesses, déus i mites a l'antiguitat clàssica" i amb l'Esculapi de fons, Anna Burrassó oferia una interessant conferència on s'explica la idea i orígens dels mites, es feia referència a dues deesses molt importants com són Afrodita la deessa de l'amor, la bellesa i la fecunditat i Atena una deessa de l'antiga Grècia associada amb la saviesa, l'artesania i alhora també de la guerra. Per tancar amb tres personatges femenins destacats dins el món mitològic com Medusa, Casandra i Dido. Tot i això, Anna Burrassó animava a llegir el poeta Ovidi, un dels grans referents de la literatura mitològica.

 

Una conferència que convidava a la reflexió i demostrava la importància en època clàssica dels mites i la fascinació que actualment encara generen.

 

Els deus no van acompanyar i les quatre gotes que van caure, van fer avançar el tram final de la xerrada. Des de l'organització es destaca l'excel·lent participació del públic i la dinàmica de la trobada. 

I després de la conferència es donarà pas al cinema, dues pel·lícules projectades a la fresca i entorn de l'Àgora. On l'objectiu principal és generar debat. 

La conferència es podrà seguir a partir del dimecres dia 7 de setembre a les nou del vespre per Canal 10 Empordà.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar