Publicitat
Publicitat

Turisme de primera, serveis de segona

L’alcalde Josep Bofill lamenta les deficiències que serveis bàsics com la telefonia mòbil o la llum tenen durant els pics d’ocupació dels mesos d’estiu. La qualitat d’aquests serveis, diu l’alcalde, no son dignes d’un turisme de primera com el que té el nostre territori. 

Els serveis turístics d'un municipi com l'Escala són de primer nivell, segons l'alcalde, Josep Bofill. Però no així serveis bàsics com el subministrament elèctric o la cobertura de telefonia mòbil, que queden saturats cada temprada d'estiu quan arriben els dies de màxima ocupació turística. Així ho considera Bofill en la darrera entrevista enregistrada de l'espai Línia Directa emès per Canal 10 Empordà.

Els talls de llum en hores punta de demanda és un problema comú dels principals municipis turístics de la Costa Brava. En aquest sentit, divendres passat, sis municipis, entre ells l'Escala, van fer públic el seu malestar en una roda de premsa a Platja d'Aro, tot exigint les inversions necessaries a la xarxa per evitar els talls.En temps d'evidències cada cop més clares de canvi climàtic es fan cada cop més necessàries mesures d'estalvi energètic. Un exemple n'ha estat el requeriment de moderar les temperatures d'aires condicionats a 27 graus en espais públics i l'apagament de la il·luminació a partir de les deu de la nit. Mesures que Bofill apunta que s'apliquen a les instal·lacions municipals, alhora que demana un esforç de conscienciació a tots els nivells de la societat.

L'Escala viu unes setmanes de màxima intensitat a nivell d'ocupació turística i un dels danys col·laterals d'aquesta gran afluència és la saturació dels aparcaments. L'alcalde aprofitava per defensar la mesura aplicada a l'aparcament públic de Francesc Macià, de zona blava per primera vegada aquest estiu.

El mes passat es van produir uns despreniments de roques a la platja d'Ïlla Mateua. L'Ajuntament, per evitar cap accident, va balisar la platja prohibint-hi l'accés. Prohibició que sovint se salten desenes de banyistes que fan cas omís de la restricció. Bofill ho lamentava i puntualitzava que, si no es respecten els senyals col·locats a l'accés d'aquest indret, els usuaris han d'assumir la responsabilitat en cas de produir-se cap accident.

Són declaracions extretes de l'espai Línia Directa, edició especial d'estiu, que podeu encara veure a la carta.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar