Publicitat
Publicitat

El Festival Portalblau tanca la seva 15a edició amb una ocupació del 87%

El Festival de Música i Arts a la Mediterrània, el Portalblau, tanca la seva 15a edició després de més 20 activitats programades amb un 87% d’ocupació. El Festival es manté fidel al seu compromís social amb diverses accions i projectes que el reivindiquen com a un festival amb un model únic basat en la paritat, l'acció social i el treball en xarxa.

El violinista libanès, Ara Malikina, tancava l'edició número quinze del Festival Portalblau, amb el seu espectacle 'Ara Malikian World Tour' al Fòrum Romà d'Empúries el dilluns a la nit. Consolidant així una programació cultural que ubica el Portalblau com un dels festivals de referència de les comarques Gironines. I és que a l'edició d'enguany s'han aconseguit 16 cartells d'entrades exhaurides de 20 activitats programades i s'ha reunit a més de 15.000 persones als diferents escenaris de l'Escala i Empúries. Unes xifres que reflecteixen un èxit, que segons l'organització es deu a una programació de qualitat, variada, amb escenaris únics de gran valor patrimonial i paisatgístic.

La direcció del festival ha mantingut enguany la seva aposta per donar espai a totes les disciplines artístiques, un compromís que s'ha convertit en els darrers anys en un tret diferenciador de Portalblau. Tot plegat reforçat amb l'eix conceptual que caracteritza Portalblau: la promoció dels valors de la cultura a la Mediterrània. Amb una aposta ferma cap als artistes que giren enguany per presentar les seves noves propostes, grups emergents, locals i internacionals, el Portalblau organitza un festival únic amb una programació variada i de qualitat per portar al públic una proposta diferent de la resta de festivals.

Com cada any el festival ha tancat amb els concerts de gran format, que tenen com escenari el magnífic Fòrum Romà d'Empúries. Texas va ser el primer grup a tocar, presentant la seva gira: Hi i amb l'etiqueta de ser el primer concert a l'estat. Divendres a la nit era el torn dels Stay Homas, que precisament van donar sortida al seu concert amb el tema que dona nom a la gira 'Here to play'. Un tema amb el qual els 2.000 assistents ja van engrescar-se per gaudir d'una nit de festa i on no hi va faltar la galleda blava, icona del confinament i de l'èxit del grup.

El dissabte va ser el torn d'un altre grup de casa 'Els Catarres' vells coneguts del festival que van aconseguir fins i tot enamorar el cel, perquè la tempesta de la tarda que feia preveure el pitjor va parar just abans d'iniciar el concert. Èric, Jan i Roser van sortir a escena amb 'Animals' una de les cançons del seu últim disc 'Diamant'. Un concert on el públic va interactuar de valent, gràcies a les paraules i peticions d'Èric Vergés o Roser Cruells. El grup va tocar els temes més nous, però no va deixar de banda els èxits de la seva carrera com 'En peu de guerra', 'Fins que arribi l'alba' o 'Invencibles'. Ja al tram final del concert, el grup va donar les gràcies al públic, van fer-se la foto de grup i van acabar regalant objectes com samarretes, baquetes o pues de guitarra. A més alguns afortunats van marxar amb marxandatges signat, ja que els artistes van baixar entre el públic.

El dia 14 i amb les entrades exhaurides des de feia dies actuava El Pot Petit, amb 'Vull cantar i vull ballar', un concert que s'ha fet esperar, ja que estava programat per l'any passat, es va ajornar per covid, es va buscar una nova data que va ser impossible trobar i finalment es va reprogramar per l'edició número 15 de festival Portalblau. Un espectacle que va animar a petits i grans amb una combinació de música i titelles. I és que, El Pot Petit fa anys que té el cor enamorat als més petits només cal veure les seves xifres: més de 15.000 còpies venudes, 600 concerts, milions de visualitzacions al seu canal de YouTube i nombrosos seguidors a les xarxes socials.

I l'últim en trepitjar l'escenari del Fòrum va ser ahir a la nit el violinista espanyol d'origen libanès i ascendència armènia, Ara Malikina. Un espectacle visual i on Malikian mostra que és el rei del violí amb peces impactants i amb una energia desbordant. Un show visual on el so del violí es fon amb el joc de llums i on el públic queda hipnotitzat amb el talent de l'artista. Que enamorat de l'entorn va mig pactar amb els més de 2000 assistents un concert d'unes 28 hores.

Ara el festival ja treballa de cara a la pròxima edició i manté el treball en xarxa amb altres festivals, que és també una de les grans prioritats per Portalblau, amb diversos festivals com el Mercat de Música viva de Vic, el Festival Mot, la Fira Mediterrània de Manresa i el Sismògraf d'Olot, amb l'objectiu d'estrènyer llaços de cooperació entre organitzacions culturals catalanes i impulsar un model cultural molt més sostenible.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar