Publicitat
Publicitat

Concert en memòria a Jesús Ventura i Barnet

S'ha celebrat el 46è Concert d'Estiu de Sardanes i Música de Cobla. L'audició ha estat dedicada al director d'orquestra Jesús Ventura i Barnet. El concert ha anat a càrrec de la Cobla 'Ciutat de Girona' dirigida per Bernat Castillejo. 

El CER ha acollit el 46è Concert d'Estiu de Sardanes i Música de Cobla, aquest any, sota el nom 'A-Ventura't'. L'audició ha estat dedicada al recentment difunt  Jesús Ventura i Barnet, gran referent musical en el món sardanista i presentador del programa de cultura popular 'Fes ta Festa' de Ràdio 4 de RNE Barcelona. 

L'audició ha anat a càrrec de l'agrupació 'Ciutat de Girona', dirigida per Bernat Castillejo, una reunió entre sardanes i cobla que va nàixer de la iniciativa del músic escalenc, Lluís Albert, ja fa 11 edicions. En aquesta ocasió, l'agrupació sardanista escalenca 'Avi Xaxu' ha volgut retre homenatge a la feina de Jesús Vertura i Barnet i demostrar que es continua la seva feina.

La pluja caiguda a la tarda va provocar que l'organització, per precaució, decidís passar el concert a l'interior de la sala del CER. Tot i la xafogor que hi feia, el concert es va poder tirar endavant essent tot un èxit. La cobla va interpretar composicions del Xaxu, Lluís Albert, Pau Guanter i Quim Hostench, entre d'altres. En aquest concert es van estrenar dues noves obres en el repertori, 'L'historiador sardanista' de Josep López i 'El teu somriure mou sardanes' de Xavier Tudela. 

En memòria de Jesús Ventura es van tocar algunes peces del compositor i director tals com 'Violetes, 'Sis-Santa', 'Cordial' i 'Foc Viu'. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar