Publicitat
Publicitat

Havaneres a Montgó, com sempre, amb Terra Endins

El grup Terra Endins compleix un any més amb la tradicional cantada d’havaneres de Cala Montgó. La d’aquest diumenge ha estat la 42a edició. 

La relació del grup d'havaneres Terra Endins amb Cala Montgó és d'aquelles que fan història. Una història d'amor que va néixer l'any 1978 i que dura encara avui, tot i la desaparició de persones que la van arrencar com Arseni Girbal, un dels fundadors del grup, que tenia casa d'estiueig a Montgó. Sense Arseni Girbal, mor el 2016, i amb la pandèmia superada, la cala va tornar a acollir la històrica cantada, coetània de la de la platja de l'Escala.De fet, Terra Endins té dos compromisos fixes cada temporada: la Cantada de Montgó, sempre el 14 d'agost, i la cantada de les escales de la catedral de Girona, per Fires.

Més de quatre dècades complint amb aquesta història d'amor. Temps durant el qual tampoc han canviat tant com es podria pensar les coses.

A la cantada no hi van faltar les havaneres clàssiques, d'aquelles dites "de tota la vida". Enguany, però, amb una picada d'ullet a Castor Pérez i Glòria Cruz, de qui es va interpretar la peça "Temps perdut" o al veterà Josep Bastons, tot un mite de l'havanera, que enuany ha complert 95 anys, de qui se'n va interpretar el valset "Barquejant". No hi faltarien, tal com imposen els canons, La Bella Lola i El Meu Avi, com a cireretes finals.

Aquesta setmana hi ha una altra cita amb l'havanera. Dissabte, és el torn de la cantada del Camp dels Pilans, enguany amb perfil ben escalenc, en la mesura que hi actuaran els grups locals "Oreig de Mar" i "Arrels escalenques".



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar