Publicitat
Publicitat

Proposen canvis dràstics a les lligues de futbol

Fer més atractives les primeres parts i que el servei de banda sigui amb el peu i no amb la mà. Aquests són dos dels quatre punts que proposa Franscisco Maya al llibre "Futbol, un cambio de la liga actual" que ha estat escrit abans de que les competicions donin el tret de sortida.

La Primera i Segona Divisió de futbol comencen aquest cap de setmana i aprofitant el tret de sortida d'aquestes competicions ens hem posat en contacte amb Francisco Maya, autor del llibre "Futbol, un cambio de la liga actual". Maya proposa quatre punts per fer més atractiu el futbol actual. Els quatre punts són que els partits valguessin quatre punts, que els serveis de banda es fessin amb el peu, que la cinquena targeta groga es complís en un mateix partit i que els llançaments de penal després d'una pròrroga els comences l'equip que ha jugat millor durant la primera part.

Anem a pams. Maya suggereix que els partits valguin quatre punts, dos a la primera part i dos a la segona. L'equip guanyador sumaria dos punts i en cas d'empat ambdós conjunts en sumarien un. Això ajudaria que el futbol fos més atractiu per l'espectador que ha de pagar per veure un partit i evitaria veure els famosos rondos que no s'acaben mai i les passades cap al porter amb l'objectiu de perdre temps.

Un altre punt destacat és que els serveis de banda es facin amb el peu i no amb la mà.

L'autor proposa també eliminar l'acumulació de targetes, és a dir, que la cinquena groga no retirés el jugador del terreny de joc la pròxima jornada. Amb aquesta modificació, quan arribés la cinquena, el tècnic hauria de substituir-lo en el mateix partit i no al següent.

I també ha posat especial atenció als llançaments de penal després d'una pròrroga. Apostaria perquè comences a llançar-los l'equip que ha jugat millor els primers quaranta-cinc minuts.

El llibre que revolucionaria el futbol està a la venda a la plataforma Amazon.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar