Publicitat
Publicitat

Les imperfeccions d'una transició energètica coixa

Científics, plataforma i empresa local coincideixen en considerar que la construcció d'un parc eòlic al litoral de la Costa Brava no és la solució idònia per a complir amb el repte de la transició energètica. Els participants troben a faltar l'administració pública a l'hora de mediar en un repte d'àmbit globals.

Els convidats al debat sobre el Parc Eòlic Marí del davant del litoral de la Costa Brava Nord que es va celebrar ahir a l'Escala, van coincidir en criticar les formes en què l'administració pública pot forçar l'establiment d'aquest tipus d'infraestructura.  D'una banda, Jordi Estévez, en representació del Fòrum l'Escala - Empúries i la Plataforma Stop Macroparc Eòlic va insistir en la necessitat del trànsit cap a energies netes i renovables però no pas de la manera que s'està proposant amb instal·lacions com la del parc eòlic marí del nostre litoral.

En el debat va surar la crítica a l'administració pública, especialment la Generalitat, per no exercir de mediador en el tema, per no fer pedagogia energètica ni climàtica. El consultor ambiental Antoni Salamanca així ho reclamava

En tot cas, que la tant necessària transició energètica no s'està plantejant de forma prou diligent va ser una evidència. Era el cavall de batalla del biòleg i investigador del CSIC, Ferran Vallespinós.

Des del territori, des del sector empresarial, el propietari del camping Ïlla Mateua, Martí Guillem, reblava el clau apuntant que sense un canvi de model de vida i de consum, difícilment podrem esquivar la instal·lació d'infraestructures com el parc eòlic marí, punt de partida del debat d'ahir.

El debat en qüestió es va emetre en directe ahir dins el programa NEX Estiu per a totes les televisions locals catalanes agrupades a La Xarxa.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar