Publicitat
Publicitat

Un agost ple d'exposicions d'art

En marxa el calendari anual d'exposicions d'artistes escalencs 2022. Es farà, com de costum, entre dos espais, El Gavià i el Castell Carolingi de Sant Martí d'Empúries. De l'1 d'agost a l'11 de setembre 9 artistes del municipi mostraran les seves instal·lacions i obres al públic. 

Un any més l'Escala aposta per l'art de proximitat. El Departament de Cultura estrena la nova agenda d'exposicions d'artistes locals per fomentar l'art del municipi. Les exhibicions se celebraran fins l'11 de setembre entre El Gavià i el Castell Carolingi de Sant Martí d'Empúries. Durant sis setmanes, nou artistes mostraran les seves obres a tots els públics. 

La pintora i gravadora Beni Ballesta, llicenciada en Belles Arts, ens apropa a la bellesa natural del mar a través de l'instal·lació ''Pinzellades d'estiu'' al Castell Carloningi. L'artista ha presentat unes quaranta peces en les que busca copçar l'atmòsfera i la llum dels paissatges empordanesos, tal i com feien els impresionistes. 

Ballesta ha compartit la primera setmana d'estrena amb Regina Hernández Poch qui ha exposat el seu art plàstic 'A Marrr', amb tres erres, al Gavià. 

El segon torn és dels escultors Margarida Geronès Puig i Gustavo Germain del 8 al 14 d'agost. Geronès mostrarà les seves escultures fetes de diferents materials entre refrectari, gres, porcel·lana i engalbes a l'espai del Castell Carolingi i, en el seu lloc, Germain proposa una exhibició escultòrica de personatges amb història anomenada 'Tocats per la tramuntana' al Gavià.

Del 15 al 21 d'agost, Adrià Carbonell i Karlos Mayet, ambdós pintors abstractes, ompliran les sales de pinzellades de colors vius i formes contemporànies. 

Nelleke Ebben repeteix per segon any consecutiu amb la proposta 'Boon', una exposició que durarà entre el 29 d'agost i el 4 de setembre, que ja va exposar a la Biblioteca Víctor Català. Ebben aprofitarà l'espai del Castell Carolingi per mostrar-nos com llegir les imatges pintades sobre el lli. 

L'última setmana d'exposicions locals l'encapçalarà Sylvie Fétiveau tamb els seus retrats de mascotes a base de la tècnica del pastel sec. El darrer dia d'exposició serà l'11 de setembre, al Castell Carolingi. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar