Publicitat
Publicitat

El festival Pèplum anuncia la seva segona edició

L'Associació d'Amics del Museu d'Empúries torna a donar vida a les ruïnes amb el festival de cinema Pèplum. Enguany la temàtica gira entorn la mitologia grega. La novetat d'aquesta segona edició és que les pel·lícules 'Fúria de Titanes' i 'Hércules' es projectaran a l'Àgora del jaciment.

L'Associació cultural Unitesken, Amics del Museu d'Empúries, dona la benvinguda a la segona edició del Festival cinematogràfic Pèplum. Del 25 al 27 d'agost els Jardins i l'Àgora d'Empúries es convertiran en l'espai a on es projectaran pel·lícules ambientades en l'antiguitat clàssica. La programació d'aquest any gira entorn la mitologia grega, les deïtats de l'Olimp, titans i semidéus.

El primer dia de l'agenda del festival, el 25 d'agost, a les set de la tarda s'ha proposat una conferència a càrrec d'Anna Burrassó, filòloga clàssica per la UAB i professora de llengües clàssiques a l'Institut Santa Eugènia de Girona. Burrassó ens parlarà de les deesses, déus i mites a l'antiguitat clàssica als Jardins dels jaciments com a acte d'inauguració del festival.

El divendres 26 d'agost es presentarà i projectarà, a les nou de la nit, el film 'Fúria de Titanes' de Louis Leterrier. Marc Lamuà, doctor en Iconografia i Mitologia, juntament amb Jordi Horno, presentador del programa De Cine a Canal 10 Empordà, ens parlaran sobre l'heroi Perseu, fill de Zeus i Danae, i la recerca del destí.

La última jornada del festival, el dissabte 27 d'agost a les nou de la nit, estarà dedicada a 'Hércules', una adaptacio cinematogràfica de Brett Ratner del mite dels dotze treballs del semidéu grec. Pau Guinart, doctor en Estudis Culturals per la Universitat de Stanford i Carles Román, autor i editor de còmics inspirats en l'Antiguitat Clàssica, ens presentaran la pel·lícula a l'Àgora Grega. 

L'entrada és gratuïta i es convida a tothom a formar part del festival. Els col·laboradors, l'Ajuntament de l'Escala i el MAC d'Empúries opinen que aquest canvi d'escenari és natural. Les projeccions de les pel·lícules i les tertúlies, entorn la mitologia grega, faran renàixer, per uns dies, l'època de l'Antiga Grècia.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar