Publicitat
Publicitat

Multitudinària cantada d'havaneres a La Platja

La Cantada d'Havaneres de l'Escala es retroba amb el format habitual i torna a ser multitudinària amb milers d'espectadors omplint tots els racons de La Platja. A l'escenari, els grups Son de l'Havana, Els Cremats i Peix Fregit van oferir un programa molt divers i innovador, fugint de l'ortodòxia d'altre temps.



La tornada a l'escenari històric de La Platja va ser, sens dubte, un dels punts més destacats de la 44a Cantada d'Havaneres de l'Escala, amb un seguiment de milers d'espectadors que van tornar a convertir la cantada en un dels actes més multitudinaris dels que es celebren al llarg de l'any al municipi.A l'escenari, tres grups de primer nivell que van posar de manifest cap on està evolucionant el món de l'havanera.

Els Son de l'Havana, formació nascuda a Sant Vicenç dels Horts, oferia una bona mostra d'un estil que ofereix un repertori que, partint de l'havanera, s'ha enriquit de matisos i s'ha fusionat amb altres ritmes i harmonies. Era el primer cop que actuaven a l'Escala.

Els Cremats són segurament el grup que ha trencat més amb l'ortodòxia de l'havanera. Un exemple n'és que a la segona part d'ahir van enllaçar uina havanera (Allá en la Habana), una peça de Pau Donés, de Jarabe de Palo (Agua), un tema d'un grup punter del pop espanyol dels anys 80 (La Copa Rota, de Los Rodríguez) i tot un clàssic de la rumba com La rumba de Barcelona del Gato Pérez. La d'ahir era la segona participació de Els Cremats a la Cantada de l'Escala.

Aquesta havanera és La Pepa, amb la qual el grup Peix Fregit tancava la primera ronda de la cantada d'ahir. Una havanera que van popularitzar Els Pescadors de l'Escala en un dels seus primers discos i que el líder de Peix Fregit, Jordi Tormo va explicar que sempre havia envejat.Peix Fregit, grup palafrugellenc format actualment per Jordi Tormo (baix), Pere Molina (tenor i guitarra) i Norbert Torrecillas (acordió i 2a veu) és el grup no escalenc que més vegades ha participat a la Cantada de La Platja.La d'ahir era la 44a edició. El temps va acompanyar-hi. El format va ser el mateix que s'havia anat modulant abans dels dos anys de pandèmia. Això és amb l'escenari a la riba petita, tota la platja i passeig amb accés lliure i una platea amb més de 500 cadires a La Riba. No hi van faltar les barques que seguien la cantada des del mar, ni les cassoles de rom cremat, que hi acabaven de posar l'aroma mariner per fer la vetllada més completa.

Aquest estiu hi haurà encara tres oportunitats més per gaudir de les havaneres en directe. Dimecres vinent, 10 d'agost, al Camp dels Pilans, amb el grup Cavall Bernat; el diumenge 14 d'agost, la cantada de Cala Montgó, amb Terra Endins; i ja a finals d'agost, doble cita a la Llar del Jubilat, el dimecres 24 amb Les Anxovetes i el 27 amb Arrels Escalenques.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar