Publicitat
Publicitat

'Sal i gavians', la nova obra de Mariona Masferrer dedicada als escalencs

Explicar la història de l'Escala a través d'uns personatges fícticis és el que ha treball que ha l'escriptora barcelonina Mariona Masferrer a la novel·la "Sal i gavians". El seu pare va néixer al municipi i molta de la informació que l'autora plasma en aquesta publicació prové del seu entorn familiar, a més de l'arxiu històric.

L'escriptora Mariona Masferrer ha presentat la seva última novel·la "Sal i gavians" a la Punta davant d'un nombrós públic que tant abans i després va voler que l'autora els signés el llibre. La barcelonina, la qual el seu pare era escalenc, ha dedicat el seu últim treball a explicar la història del municipi i ho ha fet utilitzant diferents personatges fícticis. Escriure la fa feliç i quan ho fa és perquè vol posar ordre a alguna idea que volia explicar.

Masferrer confessa que tenia dues pors.

L'Escala és un poble fet de migracions, de gent vinguda d'arreu. Fins al segle XVII no arriben els primers pobladors, gent del Rosselló que en aquesta època passen a ser francesos. Venen per dedicar-se a la pesca. L'autora es pregunta el per què es varen instal·lar aquí, un lloc tocat per la tramuntana.

L'autora sempre preguntava al seu pare curiositats vinculades amb l'Escala i molta d'aquesta informació l'ha acabada contrastant amb fonts oficials fins que finalment l'ha ordenada plasmant-la en aquest llibre que ha estat editat per l'empresa empordanesa Brau Edicions.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar