Publicitat
Publicitat

Un pas més per solucionar els talls de llum

Aquesta setmana l'Ajuntament de l'Escala s'ha reunit amb l'empresa Endesa per mediar els problemes de subministrament d'energia al nucli antic. En l'entrevista, el consistori ha exigit la instal·lació de nous transformadors elèctrics per prevenir els talls de llum que han afectat recentment veïns i els comerços del centre del municipi.

Una anella elèctrica a Port de'n Perris i al Passeig Lluís Albert i un nou transformador de mitja tensió a la Plaça del III Centenari, aquestes són les solucions que es proposen després de la reunió de l'Ajuntament de l'Escala amb Endesa. 

Les queixes reiterades i el malestar que han generat els recents talls de llum a l'Escala s'han posat sobre la taula per exigir una intervenció immediata. El consistori ha mostrat la seva preocupació per la gestió de l'electricitat en el nucli antic del municipi després dels talls de llum que van deixar els veïns i comerços de la zona sense electricitat, prop de dues hores, en diverses ocasions.

En l'entrevista, els representants d'Endesa han explicat a l'administració quins són els protocols exigits per la Generalitat, com el Pla Alfa per reduir el risc d'incendis a l'estiu. Amb l'increment de les temperatures per les onades de calor també incrementa l'ús dels aires acondicionats, ventiladors, el gast dels bars i restaurants del nucli. Això fa que se superi la potència dels transformadors. Arrel d'aquesta insuficiència, l'Ajuntament i Endesa han agendat solucions i mesures que es posaran en marxa a partir de l'any que ve.

El consistori s'ha volgut reunir per trobar solucions efectives i reforçar el subministrament per prevenir talls de llum futurs, sobretot, en ple estiu. Aquesta problemàtica feia temps que requeria ser gestionada. Després de la reunió, tot apunta que l'Escala ha fet un pas més per solucionar els talls de llum.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar