Publicitat
Publicitat

Moussorgsky protagonitza el cinquè concert dels Clàssics l'Escala-Empúries

La suite “Quadres d’una exposició” de Moussorgsky protagonitza el cinquè concert dels Clàssics l’Escala - Empúries. Els pianistes Yves Robbe i Macha Makarevich van interpretar també peces dels francesos César Franck i Francis Poulenc i el rus Valery Gavrilin.

El cinquè concert del cicle de Concerts Clàssics l’Escala - Empúries va tenir com a protagonista el piano. La suite “Quadres d’una exposició” del compositor rus Moussorgsky composta originàriament per aquest instrument, però més coneguda per la seva versió orquestral va ser la peça principal del programa. Interpretada al complet i a quatre mans pels pianistes Yves Robbe i Macha Makarevich, va transportar el públic a la Rússia de finals del segle XIX per acabar el concert. Abans havien sonat obres del també rus Valery Gavrilin i dels compositors Francis Poulenc i César Franck, procedents de la França dels anys vint, que en aquell moment, acollia el millor talent d’Europa.

Macha Makarevich, professora de l’Acadèmia de Música de Mons a Bèlgica i pianista de renom, ha estat convidada a tocar en escenaris d’arreu d’Europa. A l’Escala va compartir banqueta amb el que havia estat el seu professor Yves Robbe, amb qui ara forma duo estable. Per la seva banda, Robbe va formar-se al conservatori Royal de Brusel·les sota el mestratge d’Eduardo Pueyo.

La propera proposta dels Concerts Clàssics L’Escala - Empúries tornarà a portar un piano, aquest cop tocat per Elena Aguilar i acompanyant la flauta travessera de Francesco Mannis. Serà el dissabte 6 d’agost a les 20h, a l’església de Sant Martí d’Empúries.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar