Publicitat
Publicitat

La punxada de Viladamat s'ha denunciat a l'Escala

L'Ajuntament de Viladamat i l'Associació Juvenil Sant Felius han emès un comunicat conjunt rebutjant l'agressió que ha tingut durant la Festa Major del municipi. Consistori i associació expliquen que una noia va ser punxada mentre gaudia de la festa. Aquest fet ha estat denunciat a l'Escala.

Anunci 0s

L'Ajuntament de Viladamat i l'Associació Juvenil Sant Felius han emès un comunicat conjunt de rebuig contra l'agressió que va tenir lloc durant la festa major del municipi. I és que dissabte, una persona desconeguda va punxar una noia mentre aquesta gaudia de la festa. Segons els informes clínics, la punxada va ser sense submissió química. La denúncia s'ha fet a l'Escala.

El comunicat apunta que el protocol va funcionar correctament i que la festa es va suspendre abans del previst. Els Mossos d'Esquadra, amb el sorgiment d'aquesta nova problemàtica, han començat a difondre els primers consells al respecte. El més important, insisteixen, és denunciar els fets per poder avançar en les investigacions.

A Catalunya se n'han registrat fins al moment, un total de vint-i-tres, la majoria a Lloret de Mar. En cap dels casos hi ha hagut cap droga detectada, ni cap delicte confirmat a posteriori. El que sí que estan obertes són les línies d'investigació per saber perquè es punxa. Hi ha casos que finalment no es denuncien i altres que, segons les valoracions dels sanitaris, no es consideren punxades.

Els departaments d’Igualtat i Feminismes, Salut i Interior han actualitzat el protocol per abordar les punxades en espais d'oci nocturn amb la màxima eficiència i coordinació possible. Aconsellen acompanyar a les persones agredides als espais habilitats com ara el Punt Lila o desplaçar-se directament al centre sanitari més proper.© 2022 canal10.cat - Avís legal - Contactar