Publicitat
Publicitat

Ja és als quioscos el nou número de l’Escalenc

Ja és als quioscos el nou número de l’Escalenc. En aquesta edició, corresponent als mesos de juliol i agost, l’alcalde Josep Bofill s’estrena a la primera plana, l’equip editorial acomiada el difunt col·laborador Joaquim Armengol, i Mercè Bellfort publica “Llum i foscor”, el relat guanyador del Premi Sant Jordi Petit Príncep.

L’alcalde, Josep Bofill, s’estrena a la primera plana del nou número de l’Escalenc, que ja es pot adquirir als quioscos. Bofill recorda la feina feta per l’exalcalde Víctor Puga i posa les bases del que serà la seva legislatura. L’equip editorial li dona la benvinguda i alhora acomiada un col·laborador assidu de la revista, Joaquim Armengol, que va morir fa unes setmanes. Armengol havia estat també coordinador dels llibrets de l’Aplec i de la Festa Major.

A la secció “racó del conte”, Mercè Bellfort publica “Llum i foscor”, un relat inspirat en el llibre El Petit Príncep, que va ser mereixedor del primer premi del II Certamen literari Sant Jordi organitzat per l’Associació ‘El Petit Príncep’ de Catalunya. La revista també homenatja el pintor escalenc Joan Massanet: la portada d’aquesta edició porta un dels seus quadres que es podran veure a l’exposició de l’Alfolí de la Sal a partir del 30 d’agost.

I a l’interior, a “Cop d’ull”, Pere Juhé lamenta la transformació urbanística del municipi. Andreu Folch, recorda el paper de l’Escala als Jocs del Mediterrani del 1955 a “Full Obert”. I Pere Guanter fa una anàlisi de les conseqüències de la guerra d’Ucraïna a “Farigola i romaní”.

Joan Barceló ens acosta la cultura de Praga a la secció “Bocins de món” i Jordi Piqué recupera una conversa radiofònica amb Ferran Català i Portell enregistrada l’any 96. A “Recordances”, Vili-gran explica els inicis de l’Associació de Veïns de l’Escala creada l’any 1976.

Aquesta edició també recupera de la mà d’Isidre Pagès, el cant de taverna “Posa-li la sal” de Joan Caixàs. A “Mirades”, Isabel Busquets reflexiona sobre els valors de les noves generacions. I a “Històries i cabòries”, Lluís Colomeda continua el seu recull de crims.

La revista tanca amb el recull informatiu a càrrec de Robert Carmona i Ivan García en els esports, les fotografies històriques de l’Escala i amb la tradicional vinyeta humorística de Vila-Mitjà a la contraportada, aquest cop sobre les onades de calor.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar