Publicitat
Publicitat

Un cap de setmana 'd'espectacle'

El Festival Portalblau ha cobert un altre cap de setmana ple d'espectacles a l'Escala. El tret de sortida el va marcar la conferència i posterior actuació de l'obra 'Licaó. Apologia del desig' d'Albert Arribas i Sergi Torrecillas. La programació d'aquesta setmana s'ha completat amb el concert de technorumba de l'agrupació 'Habla de mi en presente' i l'espectacle de circ, 'Espera', a la Riba.

Els paratges de l'Escala tornen a ser els escenaris principals del Portalblau. Aquest cap de setmana s'ha comptat amb tres espectacles entre el teatre, la música i el circ. En primer lloc, el director de teatre, Albert Arribas, va presentar la seva adaptació dramàtica de la peça 'Licaó. Apologia del desig' en una conferència a la Biblioteca Víctor Català. L'obra es va representar al Camp de les Aromes. Arribas i l'actor Sergi Torrecillas han posat, molt senzillament, en escena el text de Dimitris Dimitriadis, un text sobre el desig d'un dels dramaturgs més importants del panorama teatral contemporani.

'Licaó...' és una obra que s'ha representat en diferents espais i que porta a les mans d'Arribas uns cinc anys. El Camp de les Aromes, un espai únic, connecta amb l'essència de la dramatúrgia. Amb la posta de sol de taló, les aromes de l'entorn i el paissatge, Arribas i Torrecillas han reinterpretat un text que parla a través de la mirada del jove Licaó, deixeble de Sòcrates qui l'acompanya en les seves últimes hores de vida. Un espectacle intimista i emocional que va anar acompanyat d'un còctel de benvinguda a càrrec de l'organització del Portalblau i el Camp de les Aromes.

 

Durant el cap de setmana no van faltar actuacions i esdeveniments. L'agrupació catalano-berlinesa, 'Habla de mí en presente' va presentar el seu disc debut 'Vivir más' a la Riba. Grades plenes, gent ballant i el mar de la Platja il·luminat amb les llums de concert. L'actuació de 'Habla de mi en presente' va animar la nit del dissabte a ritme de techno-rumba.

El circ va completar la triada d'activitats. La companyia 'Eia', va portar a l'Escala l'espectacle 'Espera', una funció que es converteix en una ocasió per compartir una experiència col·lectiva, un punt de trobada entre la gent, sobretot, després de l'aïllament per la covid-19.

 

'Espera', que té el Premi de la crítica de Catalunya 2017 al Millor Espectacle de Carrer combina acrobàcies, gestos i dansa per recuperar interaccions sinceres i senzilles amb el públic. El circ 'Eia' tancava el cap de setmana d'espectacle a l'Escala amb satisfacció i èxit. El Festival Portalblau, un cop més, ha reactivat el programa cultural, dinamitzant les tardes i els capvespres d'estius amb una oferta d'espectacles singular. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar