Publicitat
Publicitat

Tancada la platja de l'Illa Mateua fins nou avís

La platja de l'Illa Mateua tancada des d'aquest cap de setmana per un despreniment de roques continuarà acordonada fins que Generalitat i Costes determinin si cal assegurar la zona-. El despreniment va tenir lloc aquest cap de setmana i ha obligat a l'Ajuntament de l'Escala a tallar els accessos a la platja i senyalitzar el perill.



Un despreniment de roques aquest cap de setmana manté la platja de l'ILla Mateua tancada i senyalitzada davant del perilll . L'ajuntament de l'Escala s'ha vist obligat a restringir-ne l'accés davant la fragilitat de la zona i el perill de possibles nous despreniments. El consistori ha senyalitzat la platja amb cartells informatius a les escales d’accés en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) advertint del risc de nous despreniments. Però també ha enviat dos informes a la Direcció de Costes i el Parc Natural del Montgrí per saber si cal instal·lar-hi una malla de protecció com ja s'ha col·locat en altres punts. Així ho ha explicat l'alcalde Josep Bofiill

Tot i les mesures, però, alguns banyistes continuen saltant-se la prohibició Aquesta cala està situada a peu de penya-segat. La zona, formada sobretot per còdols i roques, ja es va protegir parcialment amb unes malles de retenció fa anys, però fins ara no s’havia considerat necessari actuar també a la zona d’accés, en què l’alçada del penya-segat és molt inferior. Ara s'està a l'espera de la resposta de Costes i el Parc Natural del Montgrí per determinar les properes actuacions i poder reobrir la platja si és possible.

 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar