Publicitat
Publicitat

Multitudinària i calorosa Festa del Carme

La Festa del Carme i 71è homenatge a la vellesa transcorre en un ambient de canícula d'estiu i recuperant la participació habitual prepandèmica. 

La festivitat del Carme ha demostrat enguany que manté intactes els valors que l'han convertida en la festa més simbòlica d'una vila orgullosa del seu passat mariner com és l'Escala. Una celebració que enguany ha recuperat tots els elements tradicionals que la identifiquen. El sector pesquer se'n sent orgullós acollint de bon matí la Verge del Carme ben mudada i ornada amb flors per a la processó marinera. Sortint del moll pesquer damunt un dels creuers Mare Nostrum, la processó va tornar a ser multitudinària, amb moltes més barques que els últims anys. La descarregada de la verge a La Platja va ser acollida amb forts aplaudiments del nombrós públic aplegat en aquell punt. I d'allà en sortia la processó des de terra, amb la incorporació dels participants a l'homenatge a la vellesa, la colla gegantera i la cobla Costa Brava aportant-hi l'acompanyament musical. Arribant a la plaça de l'església, la processó encarava l'entrada del temple, tot vorejant la catifa de la sal inspirada enguany en el colom de la pau. A destacar la incorporació de joves com la Laia i en Gil en l'elaboració d'aquest element que implica més d'una desena de voluntaris que s'hi posen de bon matí.

El temple parroquial es va omplir de gom a gom per seguir l'ofici en honor a la verge del Carme, arrodonit com sempre per una actaució de la coral de la Llar del Jubilat. Sortint de missa, sardanes a la plaça per acabar d'agafar gana. I després el dinar d'homenatge, que enguany es celebrava a la Sala Polivalent. Més de 160 homenatjats distribuits en una vintena de taules. A l'hora dels homenatges, l'alcalde Josep Bofill, va fer un agraiment públic a tots els assistents, posant esment especial al patronat organitzador de la festa.

En un dia d'homenatge a la gent gran, va haver-hi moment d'intervenció del president de la llar del Jubilat Ramon Ministral, que va voler tenir en compte aquells qui ja no hi han pogut assistir.

Al final del dinar, tots els homenatjats van ser obsequiats amb un llibre recull dels 71 homenatges a la vellesa. I a l'hora de les postres, Francisca Navas i José Ruiz van ser els escollits per a tallar el pastís. La diada del Carme, després del dinar de germanor va traslladar-se a La Riba, on es va dur a terme l'audició de sardanes al capvespre i el ball de fi de festa a la nit. Tots els actes musicals van anar a càrrec de la cobla orquestra Costa Brava.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar