Publicitat
Publicitat

L'arxiu fotogràfic de Leonard torna a l'Escala onze anys després

Santi Leonard ha portat a l'arxiu municipal de l'Escala tot el material fotogràfic que va elaborar el seu pare Jacques Leonard, conegut per immortalitzar la cultura gitana. Una dècada després, els 20.000 negatius tornen al municipi i l'objectiu és continuar-los conservant, inventariar-los i difondre'ls a la ciutadania.

L'arxiu fotogràfic de Jacques Leonard ha tornat a l'Escala onze anys després. Fins ara, els 20.000 negatius eren a l'arxiu de Barcelona i aquesta setmana, les fotografies han retornat al municipi. 

La temàtica de les instantànies no se centra en un tema concret. Leonard, reconegut per donar visibilitat a la cultura gitana, va fotografiar artistes reconeguts com Salvador Dalí i Pau Casals, també ciutats emblemàtiques com Barcelona i París i també refugiats, un tema que continua essent malauradament actualitat. 

La directora de l'arxiu municipal de l'Escala, Lurdes Boix, se sent especialment orgullosa de què la família hagi cedit aquest material que Boix el qualifica de joia documental d'un fotògraf reconegut internacionalment que ha exposat per exemple al Canadà.

Jacques Leonard va néixer a París el 1909 i va morir a l'Escala el 1994. Les fotografies van quedar-se al municipi setze anys abans d'anar cap a Barcelona.

Els 20.000 negatius que ha rebut l'arxiu hauran de ser conservats amb material de pH neutre per posteriorment inventariar-los i difondre'ls a la ciutadania.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar