Publicitat
Publicitat

La guanyadora de la Beca de Primavera comença a treballar a l'Escala

La guanyadora de la 24a Beca Internacional de Primavera d'Arts Plàstiques de l'Escala, Mariona Moncunill, ha arribat aquesta setmana a l'Escala, on durant els pròxims tres mesos desenvoluparà el seu projecte.

L'artista investigadora i docent tarragonina Mariona Moncunill ha estat la guanyadora de la Beca Internacional de Primavera d'Arts Plàstiques de l'Escala. Aquesta setmana s'ha instal·lat a la Casa Forestal, la que serà la seva nova casa durant els tres mesos i on durà a terme el seu projecte. Moncunill investigarà l'origen i el concepte de paisatge de l'entorn de Sant Martí d'Empúries.

 

La nova beca de primavera es desenvoluparà enguany els mesos d'estiu i no durant els mesos de menys calor com és habitual. Un fet provocat pels canvis de calendaris de les anteriors beques aquests últims anys a causa de la pandèmia. Per tant, Mariona Moncunill presentarà el seu projecte a finals de setembre i compartirà la seva experiència tant amb els joves dels casals com els estudiants de l'Escala. Un projecte que ara mateix no té un format final definit, perquè l'artista ha d'impregnar-se de l'entorn, recollir documentació, parlar amb el veïns i transformar les dades en una proposta artística i saber de què disposa per marcar límits. 

 

Enguany se celebra la 24a edició de la beca que té com a premi una estada de tres mesos a la Casa dels Forestals de Sant Martí d'Empúries, on els artistes poden desenvolupar el projecte creatiu i una ajuda de 2.500 euros. Enguany van presentar-se 16 treballs i el projecte 'El Servei Hidrològic-Forestal i la persecució de la duna' va cridar l'atenció del jurat per la combinació de conceptes i l'estudi final que s'aconseguirà de l'entorn de Sant Martí.

  

Mariona Moncunill és llicenciada en Belles Arts i màster en Gestió Cultural per la UB. Ha cursat part dels seus estudis a Holanda i també ha fet estades de recerca a Medellín o Alemanya. A més també és professora de disseny i gestió cultural. Una tasca que combina amb la pràctica artística i cultural, on ha estat reconeguda entre altres amb el Premi Generació 2014 o el Premi Miquel Casablancas. També ha rebut beques de residència a diferents ciutats i ha exposat individualment i col·lectivament a Roma, Amposta, Barcelona o Hèlsinki.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar