Publicitat
Publicitat

Accessos als Parcs Naturals tancats per risc d'incendis

La Generalitat ha tancat l'accés als parcs naturals de Montgrí, l'Albera i Cap de Creus per l'elevat risc d'incendi. El Servei de Prevenció d'Incendis del DACC ha decidit activar el Pla Alfa 3 arran la situació de perill i les condicions metereològiques en que es troben aquests tres espais naturals protegits. Es preveu que la situació s'allargui fins diumenge.

Anunci 0s

A partir d'aquesta matinada els accessos als parcs naturals del Montgrí, l'Albera i Cap de Creus s'han restringit. El Servei de Prevenció d'Incendis del Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat ha decidit activar un plan de prevenció d'incendis, el Pla Alfa 3, davant de la situació de perill en que es troben aquests espais naturals protegits. La tramuntana, l'increment de les temperatures i la disminució d'humitat són les condicions que han obligat el tancament de les zones. De moment ja s'han suspès 643 autoritzacions als parcs naturals.

Cal recordar que el 90% dels incendis forestals són a causa de l'activitat humana, per aquest motiu es demana a la ciutadania extremar les precaucions i mantenir-se informada de la normativa de prevenció que ha instaurat la Generalitat. S'ha reforçat la presència d'agents rurals en aquests tres espais per complir les restriccions. 

Les mesures preventives d'urgència prohibeixen encendre foc en terrenys forestals o en la franja de 500 metres que els envolta, incloent les barbacoes de les ermites i altres àrees de lleure. No es permet l'accés ni a peu ni amb vehicle. També s'ha suspès la realització de treballs forestals i queden restringides les activitats agrícoles que puguin generar risc d'incendi. Es preveun que la situació preventiva s'allargui fins diumenge. © 2022 canal10.cat - Avís legal - Contactar