Publicitat
Publicitat

El Portalblau parla del canvi climàtic i futur sostenible

El Festival Portalblau estrena l'edició de 2022 fent honor a la seva essència mediterrània. S'ha encetat amb una conferència sobre el canvi climàtic i un futur sostenible. Ha anat a càrrec del biòleg Joandomènech Ros, que ha analitzat què s'ha fet malament i quines són les conseqüències que es pateixen i es patiran en el futur.

Anunci 0s

El Festival Portalblau ha donat el tret de sortida a l'edició de 2022 amb una xerrada sota el títol ' Canvi climàtic i futur sostenible' , a càrrec del biòleg i catedràtic emèrit d'ecologia de la Universitat de Barcelona Joandomènech Ros.La presentació anava a càrrec del poeta Carles Duarte que recordava que el Festival Portalblau és molt més que música.Joandomènech Ros parlava del paper de l'home en el canvi climàtic, un paper malentès, on s'han maltractat la natura i els recursos, quan se n'hauria d'haver tingut cura.Parlava també de la necessitat de regular d'alguna manera el creixement de la població mundial, per la qual no hi ha prou recursos per sobreviure.Pel que fa al mar, creu que cada vegada hi ha menys vida, i entre les raons hi ha els microplàstics o  la globalització de transport a través dels oceans o els diferents canals que els connecten, que alteren els ecosistemes de cada mar.

Explicava també que està canviant la temperatura del mar està canviant. Com a conseqüencia, com exemples,  els anglesos ja no s'hauran de desplaçar per banyar-se i al mateix Regne Unit, ara mateix, ja es fan vins, quan fa uns anys era impensable.També el nivell del mar pot afectar de manera important el litoral, amb la desaparició del delta de l'Ebre i la pujada del nivell de fins a 2 metres en pocs anys.Per Ros el canvi climàtic és irreversible i creu que com a mínim s'ha de pensar en mesures per frenar-lo.Creu que es fa poc.

Canal 10 Empordà oferirà íntegre la xerrada el proper dimecres 17 de juliol dins l'espai de conferència.© 2022 canal10.cat - Avís legal - Contactar