Publicitat
Publicitat

Del Classicisme al Romanticisme als Clàssics

El tercer concert dels Clàssics l'Escala -Empúries de la temporada passeja els assistents en un viatge entre els classicisme i el romanticisme, entre Bethoven i Naumann. És el concert que dona el tret de sortida a la temporada d'estiu.

Un púbic molt fidel ha tornat a respondre en la tercera entrega dels Concerts Clàssics l'Escala-Empúries d'aquesta temporada.L'audició ha anat a càrrec d'un trio de clàssic amb Enzo Ligresti al violí, Mario Paladin a la  viola i Benedetto Munzone al violoncel.

Han ofert un repertori amb peces de Beethoven i  Naumann, temes profunds carregats de musicalitat, Després de Haydn, el cim de la música de cambra arriba amb Beethoven, que es nodreix dels mestres clàssics de la Primera Escola de Viena, de la qual forma part, amb una primera etapa on encara es flaira l’ordre, l’harmonia i l’elegància.Ernst Naumann encetava una altra època, la del Romanticisme madur, i fa un homenatge a Beethoven amb un aire més arrauxat.

D'aquí que la vetlada s'hagi batejat com 'Del classicisme al romanticisme'.Per l'Associació Cultural Pau Casals, que organitza el cicle,  és el retorn a una certa normalitat on es busca recuperar el públic, per exemple, incorporant més concerts d'orquestra.Els concerts es reparteixen entre l'església de sant Martí, la de Sant Pere de l'Escala i l'Alfolí de la Sal.La propera actuació, amb Andjela Bratic a la flauta i & Nikola Cvetkovic al piano , serà el 27 de juliol a les 8 del vespre.A partir d'aquest moment els Clàssics oferiran un concert cada setmana durant tot l'estiu.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar