Publicitat
Publicitat

30 participants a la 3a edició del taller de Ratafia

Una trentena de persones participen a la tercera edició del Taller de ratafia de l'Escala. També s'ha celebrat el concurs d'aquest licor fruit del taller de l'any passat amb 13 participants. El guanyador ha estat Martí Colomer.

La ratafia és un licor tradicional català amb més de mil anys d'antiguitat.No hi havia  una recepta fixa, cada família tenia la seva. l'únic en comú són les nous, que cadascú barreja amb herbes aromàtiques al seu gust.S'hi afegeix sucre, alcohol i aigua, i es posa 40 dies a sol i serena. Passat aquest temps es filtra i en surt una beguda amb una graduació d'uns trenta graus, dolça però lleugerament amarga.Aquest cap de setmana s'ha celebrat la tercera edició del taller de ratafia, que ha comptat amb una trentena de participants.

L'activitat arribava al municipi a través del grup municipal de Gent de l'Escala, que agafava la idea de Cervià de Ter.Els organitzadors han posat a disposició dels participants una trentena d'herbes, que han escollit i combinat al seu gust.Després d'unes petites instruccions han anat per feina.Entre els participants, alguns per primera vegada, la sorpresa venia per la quantitat d'herbes que tenien al davant.Paral·lelament s'ha celebrat un concurs amb les ratafies elaborades en l'edició de l'any passat.Se n'han presentat  un  total de 13.El jurat escollia com a guanyadores les de Martí Colomer com a millor ratafia , Xavier Ballesta segon classificat i Joan Badia i Violant Atència rebien el tercer premi.El guanyador s'emportava una nit a l'Hotel Voramar, el segon un sopar a La Punxa i el tercer una degustació d'Anxoves Solés i una visita al museu de la fàbrica.El grup Oreig de Mar oferia diversos temes mentre el jurat feia les degustacions.Les ratafies preparades durant l'edició d'enguany poden participar al concurs de l'any vinent.L'activitat es celebrava diumenge al migdia, a l'hora del vermut, naturalment amb rafatia.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar