Publicitat
Publicitat

Prova pilot de dutxa amb placa solar

L’Ajuntament impulsa una prova pilot d’una dutxa amb energia solar a la platja de Riells. Uns sensors activen el dispensador d’aigua de la dutxa i el rentapeus. Si la prova és satisfactòria, l’any vinent el sistema podria aplicar-se a la resta de dutxes de les platges de l’Escala. 

Un dles problemes més habituals de les dutxes de les platges és el deteriorament dels pulsadors que, massa sovint, ja sigui per efecte de la sal de mar o de la sorra de la platja, queden bloquejats i deixen escapar aigua que es perd. Per evitar-ho, aquesta setmana s'ha posat en marxa un pla pilot amb una dutxa que s'activa només passant la mà pel davant d'un sensor alimentat per l'energia que recull una placa solar. La primera dutxa amb aquest sistema s'ha instal·lat a la platja de Riells.

Si aquest prototip funciona satisfactòriament, la intenció de l'Ajuntament és aplicar el mateix sistema a la resta de la vintena de dutxes que hi ha a les platges del municipi de cara a l'estiu vinent.

La dutxa en qüestió estarà en servei ja aquest cap de setmana, després que avui s'hi instal·li la tarifa de fusta i es connecti a la xarxa d'aigua. Ha suposat un cost de poc menys de cinc mil euros.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar