Publicitat
Publicitat

Crida a la precaució per la revetlla

L'Ajuntament fa una crida a la prudència en l'ús de petards i coets per la revetlla de sant Joan. A l'Escala, l'única foguera autoritzada és, com cada any, la del Camp dels Pilans, on demà al vespre s'hi rebrà la flama del Canigó.

Anunci 0s

La temporada d'estiu ha engegat amb calorades i onada de calor abans del que és habitual. Les altes temperatures sumades a la sequera que pateix el territori han provocat els primers incendis forestals de la temporada. Per evitar-ne que l'acció humana en provoqui més, les autoritats d'arreu estan fent crides d'alerta a les portes de la revetlla de Sant Joan, demà a la nit. És el cas de Robert Figueras, regidor de governació de l'Ajuntament de l'Escala.

Sens dubte, la pluja d'aquesta nit passada i matí d'avui haurà atenuat la sequera. Tot i això, cal mantenir totes les alertes posades perquè demà tornarà a apretar fort la calor. El cos de Policia local intensificarà la vigilància de les zones de més risc. Alhora, es demana la màxima col·laboració ciutadana per complir amb la normativa i evitar al màxim qualsevol incident. Es comptarà tmabé amb el suport del cos de voluntaris de protecció civil.

A l'hora de tirar petards cal tenir en compte que s'han de llegir bé les instruccions de cada article i que no s'han de guardar mai a les butxaques. Els petards no s'han de subjectar amb les mans ni s'han de posar a prop de la cara nie l cos. S'han d'utilitzar mitjans segurs com metxes o similars a l'hora d'encendre'ls, sempre per l'extrem, perquè ens doni temps d'enretirar-nos. A l'Escala, la revetlla comença a les nou del vespre, hora que s'espera l'arribada de la Flama del Canigó al Camp dels Pilans. Llegit el manifest, s'encendrà la foguera i una estona després comença el ball amb el grup Cotton Club.



© 2022 canal10.cat - Avís legal - Contactar