Publicitat
Publicitat

Crida a la precaució per la revetlla

L'Ajuntament fa una crida a la prudència en l'ús de petards i coets per la revetlla de sant Joan. A l'Escala, l'única foguera autoritzada és, com cada any, la del Camp dels Pilans, on demà al vespre s'hi rebrà la flama del Canigó.

La temporada d'estiu ha engegat amb calorades i onada de calor abans del que és habitual. Les altes temperatures sumades a la sequera que pateix el territori han provocat els primers incendis forestals de la temporada. Per evitar-ne que l'acció humana en provoqui més, les autoritats d'arreu estan fent crides d'alerta a les portes de la revetlla de Sant Joan, demà a la nit. És el cas de Robert Figueras, regidor de governació de l'Ajuntament de l'Escala.

Sens dubte, la pluja d'aquesta nit passada i matí d'avui haurà atenuat la sequera. Tot i això, cal mantenir totes les alertes posades perquè demà tornarà a apretar fort la calor. El cos de Policia local intensificarà la vigilància de les zones de més risc. Alhora, es demana la màxima col·laboració ciutadana per complir amb la normativa i evitar al màxim qualsevol incident. Es comptarà tmabé amb el suport del cos de voluntaris de protecció civil.

A l'hora de tirar petards cal tenir en compte que s'han de llegir bé les instruccions de cada article i que no s'han de guardar mai a les butxaques. Els petards no s'han de subjectar amb les mans ni s'han de posar a prop de la cara nie l cos. S'han d'utilitzar mitjans segurs com metxes o similars a l'hora d'encendre'ls, sempre per l'extrem, perquè ens doni temps d'enretirar-nos. A l'Escala, la revetlla comença a les nou del vespre, hora que s'espera l'arribada de la Flama del Canigó al Camp dels Pilans. Llegit el manifest, s'encendrà la foguera i una estona després comença el ball amb el grup Cotton Club.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar